От х:

Днес в x:

Спасяват митническите архиви на Капитан Андреево

Митничарски екипи изнасят архивите на Капитан Андреево по разпореждане на врид. шефа на Митница Свиленград Тодор Караиванов.

Едва днес митничарите са успели да влязат в наводнените помещения от миналата седмица, за да спасят книжата. Около 150 кашона с митнически архиви ще бъдат пренесени на по-високи места по стелажите, уточни Караиванов.

Заради предупрежденията, изпратени от Областната администрация на Хасково за очаквано ново наводнение на пункта, митническият началник е разпоредил на служителите си готовност за реакция по спасителни действия за запазване на движимото имущество и оборудване на пункта.

Ако това се наложи, инвентарът ще бъде пренесен в административните сгради, които са на по-високи и безопасни места. Има готовност и за събирането и преместването на двата мобилни рентгена, които работят на ГКПП-то.

С водоноски вчера и днес продължава измиването на плаца от калищата и наносите, довлечени от водата през миналата седмица, тъй като тинята затруднява изключително както работата на звената, разположени на ГКПП-то, така и придвижването на хората и автомобилите, уточни още Тодор Караиванов. Той следи отблизо непрекъснато ситуацията и с трафиката на пункта. По думите му към момента работата върви нормално и няма забавяне.

На все още реконстроуращия се пункт има нанесени много щети от наводненията и строителят, изпълняващ поръчката по реновирането, вече е изпратил писма до застрахователите за оценка на щетите.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Gu
    guesto
    10 -2
    16:27, 9 дек 2014
    Да се издавят всички коронпирани лайнари.
    • Me
      mesto
      11 -2
      16:53, 9 дек 2014
      ти си много грамотен брат!:)))
    • Ab
      abw
      6 -3
      17:42, 9 дек 2014
      корумпирани бе човек !
  • 2
    Ne
    Ne razbıra
    3 0
    21:24, 9 дек 2014
    Vie tuk da ne ste nqkakva komısıa smridlyovci
Последни новини