От х:

Днес в x:

Министър, кмет и депутат за 90 години футбол в Хасково

Последната генерация в 90-годишната футболна история на града грейна в календари

ВИП присъствие се очаква да бележи тържеството по случай 90 години организиран футбол в Хасково, което е насрочено за тази събота от 19 часа в ресторант Калоа. На него ще бъдат наградени участниците в идеалния отбор на Хасково за всички времена. Ще ги аплодира отбрана публика, сред която се открояват новоизбрания министър на спорта Красен Кралев, кмета Георги Иванов и депутат №1 на ГЕРБ в региона Делян Добрев. Предпоследният е считан/от футболните хора/за възродител на местния футбол, а последния-за фен №1 на местния баскет, след като миналата година им спомогна за намиране на генерален спонсор. Сред тях се очаква да се появят и президента на БФС Боби Михайлов, „вълка“ Наско Сираков и хасковската футболна гордост Станимир Стоилов. До доказване на противното, Мъри е най-титулувания футболист в историята на Хасково, при това местен.

Иначе златния топ 11 за всички времена на хасковския футбол е определен на:

1.Никола Костов
2. Александър Костов
3. Георги Александров
4. Иван Тишански
5. Димчо Марков,
6. Тодор Апостолов
7. Георги Куманов,
8.Людмил Михалков,
9. Станимир Стоилов,
10. Йордан Кичеков,
11. Костадин Латинов

Лауреатите ще бъдат наградени със златни значки на БФС, а някои легенди-посмъртно с плакети. „Хасково“ щеше да чества годишнината си след домакинството на ЦСКА, но при очакваната тежка загуба от лидера, планираната за положителна емоция дипломатично бе отложена за по-късно.

Предвид очертаващото се отлагане на мача с Литекс тази събота, може би участниците в банкета ще бъдат в по-добро настроение.

Б.Ред

Във връзка с публикуваната идеална единадесеторка на Хасково за всички времена, от областното ръководство на БФС пожелаха да уточнят, че допитването, по което са селектирани тези 11 имена е правена през 2000-та година, по повод хасковският футбол през 20-ти век. Това към момента е единствената анкета за открояване на най-заслужилите хасковски футболисти, затова и награждаването ще е за тях. Логично, в топ 11 отсъстват футболистите с представяне през 21-ви век, които ще бъдат обект на друга анкета.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Пе
    ПЕТЪР ПАКПАДНАЛОВ
    20 0
    19:00, 8 дек 2014
    Много интересно кой и как е определил тази златна единасеторка.Защо не се споменават имена като ТАНЮ МЕШОВ,СПАС ПЕТРОВ,ПЕТЪР СИТНЕВ,ИВАН СЪБЕВ,ПЕТЬО ГЕРОВ,ДЕЛЧО СТАНИЛОВ,ИВАН ДАРДОВ....да не ги изброявам всичките,които десетилетия наред са защитавали цветовете на Хасково за едната заплата.И какъв е този Иван Чешански,такъв футболист не е играл за Хасково....да не би да е Иван Тишански?
    • Gg
      ggeo
      10 -1
      19:18, 8 дек 2014
      Грешка в "превода", благодаря за корекцията ;)
  • 2
    Ah
    Ah
    12 0
    21:31, 8 дек 2014
    А каде е чурката 6 номер
  • 3
    Vi
    vip
    11 0
    22:46, 8 дек 2014
    otkade mogat da se kupqt kalendarite?
    • Ка
      Календар
      11 0
      23:53, 8 дек 2014
      От павилиона срещу театъра. То вече не остана някой, който да не знае.
  • 4
    To
    to pa za edni igrachi ...........
    8 -1
    00:54, 9 дек 2014
    za tezi botushi i bilet nezaslujavat,da si kopuvat horata,vidqhme igrata na vankata SKERLEV i emkata ANGELOV,kolko e dobra,osobenno sre6to CSKA.nerazbraha li ot opravata 4e nestavat,tez dartaci-neka dadat pat na mladite.Nqma da gi izbroqvam.........
  • 5
    Ma
    maikia_1418110535
    7 0
    09:33, 9 дек 2014
    Съгласен съм с Петър Пакпадналов,кой и как определи тази 11-ка.Допълвам към горе изброените пропуснати футболисти Митко Хараланов/лека му пръст/.
  • 6
    Ан
    Анкета
    9 0
    11:03, 9 дек 2014
    За всички, които не знаят: ще има избор на най-добрите футболисти на Хасково за всички времена. Но този избор ще е по системата 11 х 3. Или за всеки пост по трима най-добри футболисти. Както е в Русия. Има човек, който прави този избор и резултатите ще излезнат през новата 2015 година. Така че спокойно - най-достойните и най-добрите футболисти на Хасково ще намерят място в тази златна тридесет и тройка.
  • 7
    За
    запознат_1418129463
    2 0
    14:48, 9 дек 2014
    Георги, не съм от тези, дето се заяждат с теб непрекъснато и самоцелно. Съвсем добронамерен съм и с най- добри чувства ти напомням следното: Анкетата за идеален отбор на ФК Хасково е организира и проведе вестник "Новинар" някъде през 1999- 2000 год. Читатели посочваха своя идеален отбор, накрая се сумираха получените гласове, но по постове. Имаше награди за тези, чиято идеална единайсеторка е най-близо до сборната. Двама участника бяха посочили по 8 футболисти от идеалната, единият бях аз.както и да е. Мисълта ми е, че не е било толкова отдавна, нито толкова трудно да намериш идеалната единайсеторка /Петко Попов сигурно я знае наизуст, щеше да ти я издиктува по телефона, аз може да сбъркам 1- 2 имена/. Та Сашо Костов няма как да е в идеалния отбор, той е бил само треньор. Таньо Мешов със сигурност беше, другите, които аз посочих и бяха попаднали са- Никола Костов, Димчо Марков, Митко Николов, Людмил Михалков, Мъри Стоилов, Кичеков и Латинов.От тия, които си изброил измежду Георги Александров- Факети, Тодор Апостолов и Димчо Марков не помня кой влезе, май не бяха и тримата, обаче мисля, че вместо Куманов беше Чурката.
    • Gg
      ggeo
      5 0
      15:00, 9 дек 2014
      Извинявай запознат, но тази 11-торка е във футболния съюз,същата е в настоящия ФК, по нея ще награждават в събота. Не знам дали става дума за същата анкета, проведена от посочената от вас медия или някоя друга, но поне годината съвпада-2000-та. Ако има нещо "не по реда си" сигнализирайте организаторите на съботния празник, ние публикувахме 11-те с най-добри чувства, за да ги припомним на обществеността.
Последни новини