От х:

Днес в x:

Никой не иска снега на Хасково, дават го на “Агропрогрес”

Най-новата общинска фирма - “Агропрогрес – Хасково” ЕООД ще поеме снегопочистването в града тази зима. Това решиха днес общинските съветници с промяна в предмета на дейност на дружеството в учредителния му акт. Това стана по предложение на кмета Георги Иванов. В докладната си записка той обяснява, че възлагането на тази дейност на “Агропрогрес” се налага поради проваления отчасти търг за снегопочистващи фирми. Обществената поръчка е била в три обособени позиции. Явил се кандидат само за една от тях – общинската пътна мрежа и селата. Това е фирма “Арис” ЕООД, с която вече има сключен договор. Прогнозната му стойност е 130 000 лв., показва справката в сайта на Агенцията по обществени поръчки.

За почистването на града обаче кандидати нямало.

Тъй като община Хасково е едноличен собственик на капитала на “Агропрогрес”, законът позволява да се сключи договор без процедура по възлагане на обществена поръчка. Освен това фирмата разполага с необходимата техника, обяснява градоначалникът в докладната си.

“Агропрогрес-Хасково” ЕООД бе създадено през април миналата година с решение на Общинския съвет. Предметът на дейност е поддържане на общинските пасища и ливади, рекултивация, почистване и обработване на пустеещи земи. Сега той бе допълнен, за да може фирмата да чисти снега по улиците на града.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Км
    кметя знае
    34 -2
    12:25, 28 ное 2014
    Ужас значи града отново няма да е почистен ще се чисти с някви трактори от първата световна война.Извода е че Хасково ще е блокирал,а парите ще се опънат от кметяя
    • Uj
      ujasen
      7 -1
      18:12, 28 ное 2014
      Гробниците които са наредени ли кмета нарича "необходимата техника" или със сигурност налива пари в уродливата паразитна "фирмичка".
      Честито още един абсурден трик.
  • 2
    //
    ///
    21 -2
    13:43, 28 ное 2014
    Пак кметските фирмички опъват нещата
  • 3
    Ми
    Минчо Празников
    15 0
    14:04, 28 ное 2014
    ако няма сняг, какво става със средствата, кой ги усвоява и за какво???
    • A4
      a4o
      5 -1
      16:25, 28 ное 2014
      Питай Гошо той ще ти каже.
      На неговата улица никога няма сняг !!??
  • 4
    Fk
    fkjfkj
    5 -2
    17:52, 28 ное 2014
    Da go d....ha kmetia
Последни новини