От х:

Днес в x:

Урок за татковци: Тая работа не е като оная работа

Грижата за децата може да бъде и изтощителна

Децата не са само радост и удоволствия, а грижа, която на моменти може да бъде изтощителна. Това разбраха по трудния начин доста татковци измежду стотиците, озовали се на празника на бащата, организиран от ОДЗ „Слънце”. В него татковците трябваше да положат на пръв поглед най-лесната грижа за децата - да им бъдат партньори в игрите. Някои обаче май не подозираха какво ги очаква. На първо време яздене на кончето, с татковците в ролята. После прескачане на препятствия за хвърляне на ласо/обръчи/ върху неподвижна цел, с продължаващо цвилещ татко. Следваше промушване през обръчи, салта и кълбета по гимнастическа постелка, лепене на тапети и накрая...мач. По едно време мъжкото тяло изглеждаше обезсилено, а малчуганите сякаш едва започваха. Тая работа наистина не е като оная работа.

"Благодаря ви уважаеми бащи, батковци и дядовци, че пристъпихте градинския праг. Не е толкова страшно."- с известна ирония и мъничко злорадство приветства родителите директорът на ОДЗ-то Анна Йорданова. Заедно с майките, от градината бяха решили да напомнят на мъжката част от родителите, че обгрижването на наследниците е и тяхна работа. На татковците бе припомнено, че според психолози, детето /независимо от пола/ расте по-пълноценно, развито и реализирано, ако има здрава връзка с бащата. Която включва не само инстинктивното обичане, а и отделяне на внимание - колкото може повече всеки ден. За чест на татковците от ОДЗ 15, мнозинството очевидно бяха свикнали с грижите за наследниците, защото приеха всички изпитания с усмивка и продължаваща готовност да бъдат на разположение.

Празникът на бащата на фондация „Родители” и ОДЗ „Слънце” надмина всички очаквания на организаторите. Поне за един ден, огромната градина нямаше нужда от отопление-заради няколкостотинте родители изсипали се в забавачката, температурите вътре гонеха тази от сауните. Страстите допълнително се разгорещиха от щафетни спортни състезания за деца и родители и футболен мач между малки и големи, организиран от известният хасковски треньор на малки футболисти Иво Конгалов.

В чест на бащата ОДЗ-то посвещава не само ден, а цяла седмица- до 21-ви включително. Тогава се празнува денят на християнското семейство. От него мама е почитана неколкократно, но татковците си нямат своя дата, затова от „Слънце” решили да поправят този пропуск.

Г.Христов

Каубои и кончета
и двете страни бяха щастливи. Но това бе началото
Татковците си припомниха що е гимнастика
и как се лепят тапети
и как се промушва през обръчи

Празникът завърши с мач за малки и големи
...за момчета и момичета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Em
    Emiliq
    40 -1
    11:26, 19 ное 2014
    Това е страхотна инициатива! Браво на татковците, без които децата ни биха били наполовина щастливи! Забавлявах се дори, докато гледах снимките!
  • 2
    Те
    теди
    6 0
    12:30, 19 ное 2014
    Браво! !!!!!!
  • 3
    Ро
    Рошавия
    3 -7
    12:55, 19 ное 2014
    Добриков,до там ли я докарахме пиленце.Да играеш ф... Виж коментара
    • Ро
      родител
      8 -1
      14:42, 19 ное 2014
      Рошавия, не ти прави чест да коментираш по този начин. Човека беше на мероприятието като баща, а като такъв е изключително отговорен и точен. Родителите от групата в която са децата ни се познаваме и съм свидетел, че се включва в инициативите на градината, помага когато има възможност. Свясно момче. За способностите му като футболист не е тук мястото да даваш оценка.
Последни новини