От х:

Днес в x:

След поредица успехи: „Немската“ стана английската гимназията

Отличниците на английската гимназия отляво надясно: Милена Дицова, Константина Костова, Джансел Йълмаз, Деница Ченголова

Хасковската Езикова може и да е започнала като „немската“, но напоследък е по-скоро английската гимназия. Поне в това са убедени мнозинството хасковски родители, за които английският се превърна във визитка на елитното училище, след поредицата успехи на англоговорящите му възпитаници през последните години.

При това те се доказват не само в България, а печелят овациите на чужденците, включително и най-ерудираните от ерудираните англичани.
Лично професор по английска литература от престижният университет в Престън писа пълно 6 на десетокласниците на Езиковата на поредното състезание в езика на Шекспир, организирано от фондация „Дарби“. На регионалния кръг в Хасково през уикенда бяха допуснати и отбори от Смолян, Велинград включително и най-доброто от отличниците в българското образование според МОН – Кърджали.

Езиковата ги сгази всичките/което не е новина/, но го направи с максималният актив точки, който форматът позволяваше. Пълното „6“ бе дадено както от английският професор, така и от ректора на Американския университет в България и представителят на „Дарби“ за страната, които бяха в журито. Несекващата хегемония на хасковската Английска гимназия през последните 5 години пък принуди Образователното министерство и Дарби чак да променят регламента. Досега за финалния кръв в София се класираше само първия. Заради очакваната хегемония на местната Езикова обаче се допуснало, само в Хасково (!), напред да се класира и втория. За това се пребори отбора на Велинград.

Що се отнася до победителите, за възпитаниците на учителите Димитър Енчев и Красимира Кънева регионалния кръг е ниска топка. В актива си те имат 5 поредни победи на национално ниво и се канят да триумфират за 6-ти път. Победителите от националния тур, отиват на едномесечно обучение в английски университет. Миналата година спонсори на мероприятието бяха от Брукхаус Колидж, но от тази година мястото им заел ВУЗ-а от Престън. Оттам решили да демонстрират критерий и изпратили най-мастития си спец по английския да наблюдава и проверява. Резултатът бил същия.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    немски
    11 0
    11:09, 19 ное 2014
    Браво на учителите по английски език!Всъщност това е езикова гимназия,а не немска.Ако училището е лежало на стари лаври заради немския...времената се менят.Заслугите не трябва да са заради етикети,а наистина по заслуги.
Последни новини