От х:

Днес в x:

Невръстни вандали оскверняват гробища за „кеф“

Гробищата в Любимец бяха осквернени от малолетни вандали

Двама хлапаци на по 11 и 12 години разбили паметни плочи в гробищния парк на Любимец вчера по обяд, ей така без причина. Мотивите на невръстните осквернители на гробища остават неизвестни, защото според Закона за закрила на детето имената и резултатите от разпитите им се пазят като секретите на НАСА. Знае се само че въпреки крехката си възраст, двамата били познати на полицията, а отделно били познати на любимчани с многобройните си золуми правени пак без причина или за „кеф“. Малките щурмоваци били от ромския контингент на града.

Акцията им срещу покойниците на Любимец очевидно също била лишена от здрав смисъл, но за сметка на това планирана внимателно. Малките търпеливо изчакали двамата общински служители грижещи се за поддръжката на гробищата да излязат в обедна почивка. Докато хората хапвали наблизо до входа на парка, въоръжените с тежки предмети деца нахлули сред паметните плочи и кръстове и започнали погром. В помилането нямало никаква система и логика-просто каквото им видят очите. За щастие един от служителите подочул някакъв шум и отишъл да провери на място. Като видял вандалщината позвънил на кмета на Любимец Анастас Анастасов, който пък сигнализирал на полицията.

От двете момчета са взети писмени обяснения в присъствието на родители и инспектор Детска педагогическа стая. Работата по случая продължава, но единственото наказание очакващо малолетните престъпници на практика е „обществено порицание“. По непотвърдена информация, хлапаците дори не ходели на училище, че да бъдат изключени от него.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Vi
    vip
    35 -4
    14:50, 4 ное 2014
    daq gi nabaram tezi i 6te im s4upq kokalite za kef dolni ciganetaa
    • Се
      СЕЛЯНЖЕР
      16 -2
      19:23, 4 ное 2014
      Следващия път тия двамата да ги пребарат и заровят в пресни гробове...така се прави...
    • По
      Порчо
      20 -1
      19:42, 4 ное 2014
      Все повече се превръщаме в държавата на първобитните хора. Примати, които избират за пари да ги управляват други примати. А тия другите стоят по цял ден и се пазарят сякаш са на Димитровградския пазар. Колко министри да имат, колко зам. министри. Като че ли тия които слагат, разбират нещо от областта в която ги набутват. Затова първобитните хора скоро ще са мнозинство. Днес рушат гробища и оскверняват гробове, утре ще нападат и рушат цели села, а после и градове. А по-натам ще трепят и ядат хора. Жалко че оня дребният, с характерните мустачки не можа да си довърши делото!
  • 2
    Ja
    Jack Bauer
    54 -2
    14:53, 4 ное 2014
    Родителите им да плащат щетите. Аман от тия ******и, само золуми правят.
  • 3
    Пе
    ПЕТЪР
    25 -3
    15:10, 4 ное 2014
    Еми сега за нашо удоволствие да им оскверним ануситъе на тия ******и. До кога ще ги търпим. На никои няма да липсват циганите- има толкова ползи от тях като сапун и маз за бедните.
  • 4
    11
    11111
    28 -2
    15:25, 4 ное 2014
    Днес са малолетни , но и когато станат пълнолетни ще бъдат същите че дори и по лоши. След като се знае кои са, да поемат щетите и да работят над възстановяване на плочите, за да разберат колко е лесно да се работи. Ако имаше трудови войски нямаше част от злините да ни случват...а поне половината циганя щяха нещо да работят.
  • 5
    ..
    .....
    15 -4
    15:27, 4 ное 2014
    a zasto ne otidem nie v tqxnite grobista iz cqlata strana i da izpocupim vsicko kakvoto vidim
  • 6
    Ка
    Каишков
    20 -1
    16:05, 4 ное 2014
    Имам чувството, че в тези дни на надлъгване за правителство, след случая в Градището, след самозапалването пред парламента, и след тези цигански изстъпления на гробищата в Любимец с пълно гърло се вика - Иди си Европа - ела Ботуш!
  • 7
    Az
    Az_1415169508
    1 -9
    08:35, 5 ное 2014
    Едва ли са циганета... Ако бяха, имената нямаше д... Виж коментара
Последни новини