От х:

Днес в x:

Гимназията по туризъм с подаръци за юбилея - барелеф и ресторант

Барелеф на Александър Паскалев, патрон на Професианалната гимназия по туризъм в Хасково, краси училищното фоайе от днес.

Работата на скулпутора Господин Тенев-Гуспата откриха областният управител Добри Беливанов и директорът на училището Пенка Георгиева.

Барелефът бе осветен от отец Никола, който е възпитаник на професионалното училище, още по времето когато популярното му название беше ТОХ.

Шефът на местния инспекторат по образование Иван Панайотов и зам.-областният управител Иван Станчев също уважиха събитието.

Тази година се честват 135 години от рождението на Александър Паскалев, а гимназията отбелязва половин век от съществуването си.

Затова и има съвсем нова придобивка - професионално оборудван учебен ресторант. Той е направен с близо 100 000 лв, чрез Националната програма на МОН за модернизиране на системата на професионалното образование. В учебната ресторантьорска база близо 80 % от учениците от различните специалности в гимназията ще карат практическите си занятия.

Занапред учебният ресторант ще излезе и на реалния пазар с кетърингови услуги.

Празничната програма на гимназията продължава до края на седмицата. На 7 ноември от 18 часа в читалище "Заря" ще има юбилеен концерт, част от програмата за "Паскалевите дни".

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ро
    Росица
    16 -26
    16:48, 4 ное 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ва
      ВАНКАТА 2
      19 -10
      17:04, 4 ное 2014
      Госпожо Росица, проблем ще е ако обича мъжете!Като предпочита жените всичко си е в реда на нещата. а кой колко работа върши сигурно не сте вие човека, който ще каже.Единствено можете да спамите по форумите
  • 2
    Уч
    УЧИТЕЛКА
    8 -3
    17:11, 4 ное 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    Ма
    Мария
    21 -7
    18:19, 4 ное 2014
    До Росица Умният човек ако няма какво да каже си мълчи.Недостойно е хора като теб въобще да споменават достойни хора като директорката на Професионалната гимназия по туризъм.Ако изобщо си жена засрами се от пошлия си език.Чудя се защо стои коментарът ти още?Или отново се търсят сензации.Не омаловажавайте труда на хората от училището и това което са направили , ами се учете от тях.БРАВО!!!
Последни новини