От х:

Днес в x:

Днес избираме 8 депутати, всички секции са отворени

Изборният ден в Хасково започна нормално, всички избирателни секции са отворени от 6 часа и приемат гласоподаватели. Гласуването продължава до 19 часа, ако не сме успели да дадем вота си до този час, а се намираме пред изборното помещение, гласуването може да продължи до 20:00 часа.

29 Хасковски избирателен район ще определи 8 нови депутати. Кои са те и от кои партии, ще стане ясно след изборите.

На изборите днес гласуваме с интегрална бюлетина, която позволява всеки гражданин да пренареди листата на предпочитаната от него партия. Това става с т.нар. преференция. От лявата страна на бюлетината ще има квадратни полета с имената на партиите или коалициите, а от дясната – кръгли, означени само с номера - преференциите.

Ако желаете да подкрепите конкретно лице от листата на предпочитаната партия, трябва предварително да знаете кой номер е той в нея и да зачертаете освен политическата формация, и неговия номер в кръглите полета.

Гласуването се извършва със син химикал, а предпочетената от вас партия (коалиция) и преференция се отбелязва със знак Х или V.

Ако сгрешим при попълването на бюлетината, имаме право да получим втора бюлетина, но само веднъж.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Az
    aze
    31 0
    11:36, 5 окт 2014
    Стотици автобуси пристигнаха вчера в Хасково и Кърджали, хиляди турци, които не знаят и една дума на български ще определят нашата съдба. Къде беше лъжецът Бареков, който в типичния си лъжлив стил отново говореше врели некипели, че щял да блокира границата. Дойде преди 5 дни на К. Андреево с 30 ц***** и лумпени платени от него, позавъртя се 1 час да го снимат камерите и се изнесе като п....ня от гащи. Българи, приятели, интелигентни хора, ако не искате пак да псувате и да се ядосвате, че ДПС преяждат с власт, просто излезте и гласувайте. Само така ще отрежете пътя на ДПС към властта, а не с ПиАр акциите на, които си прави Бареков.
  • 2
    Gs
    gsg
    18 -2
    11:56, 5 окт 2014
    Който не гласува днес разпределят гласа му между партийте минали 4% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3
    То
    Това
    5 -2
    13:39, 5 окт 2014
    не е вярно-разпределят се гласовете само на участвалите в изборите...
  • 4
    См
    СМЯХ И ХУМОР
    6 -2
    15:48, 5 окт 2014
    Разпределят се гласовете на глупавия български народ между една мръсна еврейска фамилия разпределила политическото си влияние сред няколко основни партии.когато това проумеете тогава ще се научите за кого трябва да гласувате...

Още новини

Последни новини