От х:

Днес в x:

Ден втори: Графика и джаз

Румънска графика и български джаз белязаха втория ден на Джаз феста в Хасково.

В началото на събитието в художествената галерия “Атанас Шаренков“ организаторът на джазовия форум Димитър Русев -Мутата и домакинът на вечерта -шефа на галерията Татяна Форева откриха изложбата с графики на румънеца Ищван Дамо, носител на множество родни и чуждестранни награди за графика.

 „Приказка за играта на живота“, цикълът „По пътеките на успокоението“, са само част от картините на Дамо, който по настоящем живее в Унгария и е преподавател във факултета по Изобразително изкуство към Техническия техникум на град Кечкемет.

След художествената част на вечерта, хато хала галерията превзе и джазът. Въпреки че кофти вятърът прибра меломаните от градината на галерията, където заради атмосферата през последните 2-3 години стават някои от най-готините шоута, по времето на джаз феста, емоцията и в залата не беше за изпускане.

Към Акустичното джаз трио от Димитровград-Митя Йорданов – пиано, Димитър Русев – китара и Петър Ганев – ударни, се присъединиха пловдивчаните- саксофонистът Венелин Георгиев и Христо Минчев – контрабас.

Симбиозата между част от най-добрите джазови музиканти от Хасково-Пловдив и Димитровград даде още с първите изсвирени ноти на публиката това, за което е дошла.

Вокалните изпълнения на Мария Арнаудова от Димитровград и Цветомир Цанков от Габрово тотално допълниха междуселищният джазов състав.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини