От х:

Днес в x:

Вход гони скандални комшии, майка с 5-годишно на улицата

Здравко и Венета събират багажа си, след като на 16-ти трябва да напуснат

Семейство с 5-годишно дете остава на улицата тъкмо за първия му учебен ден, след като съседите му от входа събраха подписка за изгонването му. Здравко Асенов и Венета Пърнарова обитават апартамент в общинските блокчета за социално слаби на „Георги Кирков“ 82 от близо три години, но на 16-ти септември трябва да са вън. Договорът им за наем с общината изтича предния ден и от кметството са взели решение да не го подновят. „Оставят ни на улицата. Имам 130 лв. инвалидна пенсия и с нея трябва да гледам момченцето си“, ронеше през сълзи Венета. „Сичко си плащаме, наеми, квото трябва, само с водата сме се позабавили, някакви 16 лв. и за това ни гонят“, твърдеше Здравко, който е баща на сина им и живее с Венета на семейни начала. „Ако ни оставят навън, отивам с детето си пред общината да питам кмета къде ще ни настани“, пенеше се мъжът.

В интерес на истината, в перспективата да останат на улицата участие има и самото семейство. С оглед да реши избухналия конфликт с останалите от входа, общината не гони семейството, а го премества. Предложили им друго общинско жилище на ул. „Епископ Софроний“, в 14-етажния блок. Венета и Здравко обаче преценяват, че жилището е неподходящо. „Всички водопроводни и канализационни тръби минават оттам. Няма да си отглеждам детето на такова място“, категоричен е Здравко.

Оказва се обаче, че те и сега не си отглеждат детето. То живее при баба си, майката на Венета в нейно жилище в Бадема. Венета обаче не може да иде при тях, защото майка й има втори брак и съответно ново семейство. За Венета и Здравко просто няма място. За Здравко не би трябвало да има място и в жилището на „Георги Кирков“, защото то е дадено на Венета, а двамата нямат брак. Той обаче се нанесъл, при това отпреди години. „Ако аз не й помагам, тя жива ще си отиде. Давам й пари когато ми платят“. 45-годишният мъж е дюлгерин и работи на парче, при това не постоянно, затова бави някои плащания. Според комшиите - лъже. Повечето бурно отхвърлиха версията, че той има каквато и да е работа, поне легална. „Виждали сме го как носи откъртени незнайно откъде дограми, реже ги пред входа и ги продава за скрап“, категорична е Лиляна Чолова от 4-я етаж. Тя е една от 12-те фамилии, които на 24 август, на общо събрание на входа, са се подписали в официална молба до общината да се изгонят проблемните съседи. „Той твърди, че работи, но всъщност всеки ден събира разни хора в къщи - правят си купони, оргии и какво ли не. Вдигат шум до полунощ. Той е арогантен и груб, псува, а жена му кълне, когато проси по вратите и й отказват пари. Отказват й, защото не ги връща“, нарежда Чолова, на която явно й е писнало. Тя идва често, за да помага на болната си от рак сестра, настанена в общинското жилище. Най-често се сблъсква с грубостта на комшиите, когато чисти. „Чистиш на доброволни начала, а тоя върви след теб и хвърля фасове и пластмасови чашки. Като му направиш забележка, се нахвърля върху теб“, допълва Чолова. Същата била участта и на домоуправителката Силвия Предова, другия който на волни начала чисти по етажите. Известната актриса откровено призна, че се страхува от саморазправа от страна на грубия си съсед. Страхували се и други, затова останалите 10-тина заети жилища във входа не се включили в подписката. Но и те са бесни. Особено от това, че входът редовно бъхлясвал от бездомни кучета и котки, които Венета и Здравко прибирали от улицата. Нито ги водили на ветеринар, нито ги обезпаразитявали. Наложило се целият вход да плаща за специалисти да напръскат с препарати блока.

Най-дразнещото за всички обаче е, че се налага те да плащат сметките на Венета и Здравко. Двойката стояла месеци без ток и щели да останат и без вода, но се изхитрили да не пускат вътре инкасатора. В резултат се появявала солидна разлика между общия водомер на блока и показанията от индивидуалните. Както може да се очаква, ВиК разхвърля разликата върху коректните платци. „Плащаме им водата, щото те не пускат инкасаторката. На мен ми се паднаха веднъж 10 кубика“, с горчивина разказа Делка Митева от 3-я етаж. Това обаче излиза истинска дреболия, защото сестрата на Лилия веднъж трябвало да плаща сметка за 30 /трийсет/ кубика. А е сама, и то болна жена.

Както може да се очаква, Здравко и Венета отхвърлиха всички тези твърдения. Плащали си всичко и се разбирали перфектно с комшиите. Което не е вярно, нито според комшиите, нито според фактите.

„Сега не ги гоним, а им изтича договорът. Миналата година обаче ги гонихме и даже им пуснахме заповед“, каза потърсената за коментар директорка на „Общинска собственост“ Нуршен Малкоч. Причините са повече от три месеца неплащане на общински наем /по 50 лв. на месец за двустаен апартамент/. От февруари 2013-та до юни 2013-та-неплащане на ток. От януари 2012-та до юни 2013-та - неплащане на вода. Заповедта вече била пусната, когато сестрата на Венета от Испания пратила нужната сума за погасяване на борчовете и Малкоч отменила изгонването. Почти веднага почнали да се трупат нови сметки - към настоящия момент двойката виси със 79 лв. за вода. Вероятно става дума за служебно начислени кубици, заради недопускането на инкасаторите. В тези случаи ВиК пишат средната консумация на месец, но ако няма изравняване на стойностите, винаги има разлика с отчитането на общия водопровод. А това вече се разхвърля на съседите.

„На това семейство сме му помагали много - майката на Венета получи общинско жилище през 90-те, после си го закупи. Сестрата на Венета получи общинско жилище, купи го и го продаде, за да си направи фризьорски салон в центъра на града, после отиде в Испания. Венета не хареса общинско жилище в Орфей, настанихме я на „Георги Кирков“, сега не харесва жилище на „Епископ Софроний“, но не прави никакъв опит да се разбере със съседите“, изля гнева си Малкоч, на която явно й е дошло до гуша от тази фамилия. В крайна сметка е категорична - ако входът не оттегли молбата си, договорът на Венета се прекратява, защото все пак и другите имат права.
По-късно стана ясно, че напускащите направили опит да склонят комшиите, които обаче били твърди, не ги искат там. Затова и днес се обърнали към медиите, макар да са предупредени, че ще трябва да напускат още от началото на месеца.

Г. Христов

Двамата живеели в блокчетата за социално слаби от 3 години....
Но срещу тях скочил целия вход
Здравко и Венета твърдят че нямат проблеми с никой
...и си плащат всички сметки
...с което категорично не са съгласни съседите
Лилия Чолова е пропищяла от мръсотията която правят и шума който вдигат
Делка Митева се дразни че комшиите на практика плащат водата на скандалната двойка
Жените във входа се страхуват от физическа саморазправа от страна на Здравко
Общо 3 семейства напускат заради нарушения социалните блокчетата на Георги Кирков
Подписката на живущите във входа е прикрепена към официалната молба до общината да изгони скандалните съседи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (23)

  • 1
    Am
    amjik
    13 -51
    17:52, 11 сеп 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 14
      1410497181
      34 -1
      07:52, 12 сеп 2014
      пак не ги изхвърлят на улицата-пак им дават евтин апартамент с евтин наем-НЕ ГО ХАРЕСВАЛИ!!! ЧЕ за 50 лева какво искат бе? Кой ги плаща останалите пари-от омя и твоя джоб.После ревеч че ни били високи данъците ами като се пилеят пари за такива маргинали...
  • 2
    Oh
    oh oh
    55 -1
    18:15, 11 сеп 2014
    тези са ужасни мъжът е крадец голям и пияница,и жена му не му отстъпва :( бил съм свидетел на кражбите му......всичко се връща някой ден....!
  • 3
    Да
    дасдсада
    46 -9
    19:31, 11 сеп 2014
    социални слаби а всичките разполагат с по 2 коли на човек от семейството, и имат нормална работа 400-500 лева заплата която нормалните хората живеят под наем а тия ми ги настаняват на жилища за социални слаби,
  • 4
    Sv
    svidetel_1410453772
    41 -1
    19:42, 11 сеп 2014
    Помня тази жена много добре.В магазина,в който работех беше се опитала да краде,но я хванахме.Даже се опита да избяга.
  • 5
    00
    0006
    20 -5
    20:19, 11 сеп 2014
    Taq dali se 4uka za pari
  • 6
    Вя
    вяра
    14 -10
    20:36, 11 сеп 2014
    ...и повечето жени са дебели,а като гледам-и с тен,нищо не работят,за да не им се вдигне дохода.Иначе-аут от блокчетата.
  • 7
    Ал
    Алекс
    34 -1
    21:18, 11 сеп 2014
    Тази я познавам! Голяма скандалджийка е. Винаги когато е идвала при майка си, която на практика гледа детето й, стават големи разправии. Тя е и труженичка от най-древната професия. Чудя се как може да се дават апартаменти на такива хора - нито си плащат редовно, нито поддържат необходимата хигиена, а иначе много знаят - щял да ходи пред общината с детето!!! Да са благодарни, че имат избор, предлагат им друго жилище. Това, че не искат да отиват там, си е техен проблем. Да живеят на улицата и без това детето не живее при тях. Истински съчувствам на съседите им - дано веднъж завинаги да са се оттървали от тези.
  • 8
    Ел
    Ели
    25 -8
    21:29, 11 сеп 2014
    Аз също съм се кандидатирала за общинско жилище и чакам от години но кмета и общинарите не дават на мен или на такива като мен а ги дават на такива пропаднали алкохолици
  • 9
    Te
    tedi_1410461181
    27 0
    21:46, 11 сеп 2014
    Много добре са направили!!!Тези дори да изкарат пари ги изпиват.Но в тези блокчета за съжаление има и други като тях.
  • 10
    Ра
    РАЙЧО
    29 -1
    22:14, 11 сеп 2014
    Приела е всички цигански мурафети.да *** и тъпа курва проста.
  • 11
    Ан
    анонимен
    25 -6
    22:27, 11 сеп 2014
    Ама че социално слаби са в тия блокчета имат по 2-3 коли и ги приписват на чужди имена, за да не ги засече общината. Имат доста доходни заплати и карат шефовете да ги водят на по-малко, за да не ги разберат. Ходят се фукат,че били някъде на почивка, а има хора, които хляб не могат да си купят. Ама не знам общината сляпа ли е или се прави на такава, че не може да проследи реално доходите на всеки член от семейството.
  • 12
    Ни
    ники_1410463875
    25 -6
    22:31, 11 сеп 2014
    Много докарани и пременени и с прически тези социално слаби комшии.
  • 13
    От
    отдавна ги пропуснаха....
    29 0
    00:46, 12 сеп 2014
    така! За всички, които незнаят - още след раждането на детенцето им, и двамата ходеха да мъкнат един телевизор в една злаожна къща! Телевизор не беше техен, а го бяха свили от майката на Венета. Всеки изкаран лев се изпива или изпушва, за култура и разбирателство не може да става дума. Вън от палатката, прасета!Жилището дето обитавате трябва да се обезпаразити и да се даде след проветрение на някой, наистина нуждаещ се!
  • 14
    Въ
    Възмутена читателка
    29 -7
    08:47, 12 сеп 2014
    СИЛВИЯ ПРЕДОВА от кога е социално слаба,че живее в блокчетата за социално слаби и си е обзавело жилището по последна дума на модата?! Може ли да е социално слаб човек,който работи на заплата в театъпа,изработва сценични кукли и работи на частно по детски купони на хонорар в дву и три-чифрено число?! Нима няма възможност да живее под наем,вместо да заема място на някой който наистина няма нищо,има толко бедни, болни и бездомни хора на които е отказано да бъдат настанени в общински жилища!Или е близка с кмета?! Срамота!
    • Си
      Силвия Предова
      9 -1
      20:27, 12 сеп 2014
      Драга ми вьзмутена читателко,не зная името ти ,но те каня на гости в модерното ми и обзаведено по последна дума на модата жилище,което е всьщност една стая!!!Да,работя и не сьм спирала да работя.Никой не те спира,прави и ти партита и изработвай кукли.Колкото до дву и трицифрените хонорари,малко грешиш!Де да бяха такива,но от твоите уста в Божиите уши!За сьжаление не сьм и близка с кмета...Дали ,ако спях на кашони и се завивах сьс стари вестници щеше да застанеш с името си и да предизвикам твоето сьчувствие?!И все пак,бьди здрава и ти пожелавам всичко най-добро.Благодарна сьм ти за думите и ти пожелавам моите умения да ги придобиеш и ти.
  • 15
    Гр
    гражданка
    15 -5
    09:20, 12 сеп 2014
    А тази госпожа Лиляна Чолова какво прави там,тя живее в Турция,доста е заможна по нейни думи,идва да гледа болната си сестра,какво търсят в общинското жилище,имаха си дом,и тя седнала да протестира, и тя подава ръка за милостиня,срам и позор!
    • Am
      amjik
      11 -1
      10:21, 12 сеп 2014
      Госпожа Чолова небеше ли преподавателка по френски език? името и мие многа познато....
  • 16
    25
    2552
    3 -6
    12:57, 12 сеп 2014
    Te sa priblijenitsi na kmeta.kide ste videli da se davat ob6tinski jili6ta na bednite imam poznati s hiledarka zaplata i s nova kola jivee na 4ervrna stena. A drug poznat onkobolen jivee na kvartira s mizerna pensia i im otkazaha ot ob6tinata jili6te.koito moje da zavirti glavata na kmeta hop v ob6tinsko jili6te .tezi 6tom ne si gledat deteto koi gi dirji tam ha da izleze pred ob6tinata da go o4ukame s kamini ne haresval . Dirven gospot haresva6li prostatsi takiva.
  • 17
    So
    sony09_1410524185
    7 0
    15:16, 12 сеп 2014
    здравко е стар пандиз4ия как така е в това блок4е
  • 18
    ..
    .....:!
    11 0
    19:11, 12 сеп 2014
    тия да отиват на баира работа в града нямат...БОКЛУЦИ и двамата са такива само пият и оргии правят .....от къде намират пари за пиене само това се чудя а общината да ги настанява някъде объркана държава ....давайте хранете ги още циганите а ние ще го духаме за тях да има......
  • 19
    Li
    lili
    3 -4
    18:26, 13 сеп 2014
    za debelata s tri koli e istina i za tena i po tripati hodi da si pravi ten za 4etvarti pat stese da hodi no majii katostrofira leko sega ste plasta na firmata remonta zatova niama 4etvarti patkogato ima praznik obijda blok4etata i vika vednaj da izlezna ama golemia i zadnik goe strah samo prikazva otnasiase sa g blok dano obstinata gi prosledi
  • 20
    Ив
    Иво
    0 0
    21:34, 15 яну 2023
    Това е Димитър самоковеца който се има за голяма работа раздава мазета на който си иска в блока заплашва хора взима пари а нищо не дава за блока хората са вдигна ли ръце от него
Последни новини