От х:

Днес в x:

Свиленград стартира учебната година с ултрамодерна спортна зала

Три нови придобивки ще открие Свиленград навръх старта на новата учебна година. На 15-ти септември местната община реше лентата на ултрамодерната многофункционална спортна зала в града, както и на две нови спортни площадки.

Представителите на спортни федерации, бележити местни спортисти и ветерани.

Свиленградчани, който уважат събитието пък ще могат да наблюдават веднага след официалната част демонстрационна спортна програма на възпитаници на местните спортни клубове.

Новата зала разполага с 1 100 седящи места, включително и места, достъпни за инвалиди. В нея могат да се упражняват почти всички видове спорт – волейбол, баскетбол, хандбал, художествена и спортна гимнастика, тенис, борба, бокс, кикбокс, карате, джудо, аеробика и други.

Съоръжението беше изградено от Община Свиленград по проект „Създаване на условия за спорт, пълноценен отдих и развлечение за жителите на Община Свиленград”.Финансиран е по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г.

Освен спортната зала, по проекта са изградени и две нови спортни площадки – в кв. “Кап. Петко войвода” и до Младежкия парк. В трите обекта бяха вложени 5 517 304 лева.

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини