От х:

Днес в x:

Пълна каша в митницата, няма легитимен шеф

Пълна каша цари от няколко дни в свиленградската митница, след като се оказа, че няма легитимен началник. Чисто оперативно в момента тя се ръководи от потомствената митничарка - свиленградчанката Юлия Чолакова, която е зам.-началник. Тя обаче няма официална заповед, твърдят хора от службата, защото нещата се случили много бързо и така объркването е пълно.

До днешната ситуация се стигна след като заповедта на временно изпълняващият от януари Валери Стайков изтече на 7 август. Той бе и единственият допуснат до финалния етап на конкурса за титуляр, но служебния министър Румен Порожанов спря процедурата. Причината била сигнал за нередности. Министърът нареди на Инспектората на финансовото министерство да провери случая.

Честите рокади в свиленградската митница започнаха с падането на кабинета Борисов и смяната на Ваньо Танов. С Танов си отиде и тогавашният шеф Тодор Караиванов. Той бе назначен на работа в „Агенция Митници“. Постът му като временен зае заместникът му Георги Костадинов. През това време четирима кандидат се явиха на обявения конкурс за шефското място, но нито един не беше допуснат до зашита, затова стартира нова процедура. Междувременно Костадинов беше заловен с амфетамин със служебния си автомобил и арестуван.

С днешното връщане на Ваньо Танов като шеф на Агенция Митници се очаква в близките дни да има яснота кой все пак е началник на митницата в Свиленград, дори и временен.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини