От х:

Днес в x:

1000 дула готови да гърмят в събота

Около 1000 са изявили желание да ловуват в събота, поне засега

1000 дула ще гърмят по дивеча край Хасково в събота, когато се открива ловния сезон за пъдпъдици, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновен бекас. Сред мераклиите ловци има и 5-6 жени. На наша територия се очаква да има и международна визита. Група от 15-16 души от Гърция оглеждат местности с намерението да бъдат приети в някоя дружинка.

На територията на сдружение „Ловно-рибарско дружество“, в което влизат общините Хасково, Минерални бани и Стамболово, има общо 35 дружинки. Общият брой на ловците е 1700. Не е изключено до края на седмицата желаещите да ловуват в събота да се увеличат, казаха от ловното дружество в Хасково. Индивидуалното разрешително за лов остава 5 лева.

По традиция откриването на ловния сезон е съпроводено с богата трапеза в края на деня. Ако някой от ловците дръзне да употреби алкохол преди приключване на лова, го грозят санкции. При установена концентрация на алкохол от над 0.5 промила в кръвта, глобите са от 200 до 2000 лева. Същото важи и за употребата на упойващи и наркотични вещества. Ако нарушението се направи отново в срок от една година от влязло в сила наказателно постановление, глобата става от 3000 до 5000 лева.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини