От х:

Днес в x:

Загиналият монтьор смазан заради алкохолна грешка?

Ремонтът се извършван на напълно непригодения за целта землен паркинг пред магазин

Серия от грешки довели до трагичната гибел на 40- годишния монтьор, който издъхна смазан от паднал върху него автобус вчера следобед в Димитровград. Мъжът започнал ремонт на проблемните спирачки на возилото, като поставил крика върху неасфалтирания паркинг на "Енди Маркет 2" и по някое време повдигащото устройство поддало в пръстта, а многотонното возило се стоварило върху лежащия отдолу механик.

Пристигналият незабавно шеф на пловдивската „Детелина Дрита“ Иван Гончев, чийто служител бил починалия заяви, че по процедура всички ремонти се правели на канала в бившата база на ДАП, която била наета точно за подобен род дейности. Нещо повече, Владимир Д. не бил изпращан да оправя проблема, а проявил самоинициатива-взел личната си кола и дошъл в Димитровград от Пловдив. Мъжът работел едва от 3 седмици при превозвача и вероятно искал да се докаже. Вместо да закара автобуса в ремонтната база, обаче взел фаталното решение да работи на място.

Случаят едва ли е просто лоша преценка. Според Гончев, загиналия показал, че има сериозни проблеми с алкохола.

„Не се е оплаквал че е притиснат от кредити или, че има семейни проблеми, но пиеше. Идваше един ден на работа, после го нямаше по два“, допълни Гончев. За не съвсем адекватния подход към ремонта говори и факта, че при проблемно предно дясно колело, монтьорът е тръгнал да сваля задно ляво. Няма обаче яснота дали по време на инцидента човекът е бил с алкохол в кръвта. В опит да улесни семейството на починалия, днес от фирмата бяха в Димитровград да извадят смъртен акт и осигурят на техни разноски катафалка, която трябваше да превози тялото до родния на мъжа Смолян. Там Владимир се канил да празнува 40-я си рожден ден, който бил след 6 дни- на 16-ти юли.

Хасковската инспекция по труда, полицията и НОИ разследват инцидента, а резултатите трябва да станат ясни идния понеделник.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини