От х:

Днес в x:

71 - годишен се гръмна с газова бутилка

Подобна бутилка издухала лятна кухня и ранила собственика й


71-годишния жител на Горски Извор Димо Ганчев си погоди взрив с газова бутилка от който пострада той и лятната му кухня. Последната е издухана от взривната вълна, а Димо се отървал с обгаряне по ръцете и по тялото, но за щастие без тежки последствия. След преглед и обработка в ЦСМП е освободен за домашно лечение и почерпка, че се е разминал с Големия Дявол.

Инцидентът започнал на майтап между двама стари приятели. Около 17.30 вчера Димо и 63-годишен комшия решили да пробват нова газова горелка. По време на теста обаче по невнимание подпалили гумения маркуч, а от там пламъкът се пренесъл и върху бутилката с пропан-бутан, която захранвала горелката. В резултат на това газовата бутилка се взривила и подпалила работилничката и намиращата се в съседство лятна кухня. Пристигналите две пожарни коли спасили основната къща, но въпреки това изгорели напълно 60 кв метра разгъната площ, както и селскостопански инвентар и монтьорски инструменти.

38-годишен жител на Елена остана без автомобил след като в 3.30 часа вчера някой му залял с бензин Сузуки-то и драснал клечката. Колата била паркирана до къщата на собственика, а неизвестния извършител залял обилно със запалителната течност мекия таван на колата. Пламъците унищожили почти цялото купе, преди самия потърпевш да си угаси колата. Не звъннал на пожарната, но впоследствие уведомил полицията. Пристигналата оперативна група открила стопилка от пластмасова бутилка в която имало следи от петролен продукт. Образувано е досъдебно производство.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини