От х:

Днес в x:

Най-малко двама загинали и 16 ранени при серия експлозии във фабрика за муниции в Белград

Най-малко двама души са загинали и поне 16 са ранени при серия експлозии днес във фабрика за муниции в покрайнините на Белград, предаде Асошиейтед прес, като се позова на сръбската полиция и местни медии.

Пресслужбата на сръбското МВР потвърди информацията за загиналите и ранените и уточни, че се е взривил склад на предприятието "ЕДеПро" с 15 тона ракетно гориво и 500 ракети за борба с градушките.

По данни на сръбското МВР към момента ситуацията е стабилизирана. Пожарникари са успели да спасят петима души.

Сигнал за взрив е постъпил в 14,13 ч. местно време. На мястото са изпратени 36 пожарникари с 11 пожарни коли. Експлозията е станала в склад с площ 240 кв.м, в който са се съхранявали 500 ракети с 30 кг ракетно гориво всяка, съобщава Ройтерс.

В момента пожарникарите обследват територията на фабриката с дрон с топлинно засичане, за да открият потенциални пострадали или загинали, съобщи сръбското МВР.

Сръбската държавна телевизия, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи, че в склада са се намирали около 40 души по време на експлозията.

Ранените работници са откарани в болници в Белград с тежки изгаряния. Все още има хора в неизвестност.

Фабриката, която произвежда различни видове муниции, се намира на 15 км южно от Белград. Взривовете са се чули в сръбската столица. Граждани съобщиха, че земята се е разтресла и огромен облак дим се е издигнал над мястото на експлозията, съобщи в. "Новости".

От детонацията са се счупили прозорци на къщи в района на фабриката. Няколко коли на паркинга на предприятието са се запалили. Полицията съобщи, че пожарът е локализиран и живущите в зоната са в безопасност.

През 2008 г. в същата фабрика стана експлозия, при която бяха ранени трима души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини