От х:

Днес в x:

Санитарят от моргата наказан с последно предупреждение за уволнение

Санитарят Сашко/вдясно/ се изгаврил, според близките/вляво/ с техния покойник

Санитаря Сашко от хасковската морга, който се „прочу“, като изкара гол труп на пътя след отказ да му платят за обличането му, е наказан с последно предупреждение за дисциплинарно уволнение. Това заявиха от ръководството на хасковската болница, която разпореди разследване на инцидента от 30 юни, след като случаят доби публичност чрез медиите. Разследването потвърдило документирания от камерите на еTV факт, че санитарите в отделението по съдебна медицина наистина искат пари за извършване на дейността. Таксата не е регламентирана, което е причината за налагане на наказанието, коментира изпълнителният директор на МБАЛ д-р Славчо Близнаков. Санитарят Сашко не е имал други провинения, въпреки че работи в моргата от 15-тина година. Същевременно д-р Близнаков потвърди позицията на началника на Съдебна медицина д-р Христо Еленски, който обяви, че обличането не влиза в работата на неговите хора и всеки който иска подобна нерегламентирана услуга, трябва да се разбере със санитарите. „Други болници сключват договори с погребални агенции, като само те могат да извършват подобни дейност срещу заплащане, определено от тях. Аз не съм сключил договор с такава агенция, за да имат свобода хората да си избират кой и на каква цена да им изпълнява услугата. Но ето че стават такива недоразумения“, коментира Близнаков. Той не намери вина в изваждането на трупа гол отвън, защото единственото изискване към болницата е трупът да бъде зашит и изкъпан при предаване на близките му.

Не така мислят близките на починалия Георги Хорчев, според които подобно отношение към техния покойник е погазване на морала, а изкарването му гол на пътя е акт на отмъщение заради отказа им от нерегламентираното плащане.

Подробности за инцидента и мненията на страните може да научите в репортажа „Брутално: Санитар изхвърли гол покойник от моргата заради пари

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини