От х:

Днес в x:

Първата жертва от руския Ту-154 е идентифицирана

Първата жертва на самолетната катастрофа с руския самолет Ту-154 край Сочи е идентифицирана в понеделник, съобщи руската агенция ТАСС, като цитира източници от медицинските среди в столицата Москва.

Самолетът падна в Черно море минути след излитането си от Сочи, където презаредил гориво, на 25 декември. На борда му са били 92 души, включително 64 членове на руския ансамбъл "Александров", журналисти и военни, пътуващи за Сирия. Властите се опасяват, че всички са загинали.

Първият самолет, превозващ тела, открити след катастрофата, пристигна тази сутрин в Москва. Процесът по идентификация започна. Първата жертва е идентифицирана, е съобщил източникът, без да уточни името на загиналия.

Екип от лекари и психолози работят са ангажирани от моргата за работа с близките на жертвите.

По-рано днес беше съобщено, че всички тела ще бъдат идентифицирани чрез ДНК анализ в главния медицински център на Министерството на отбраната. Властите в Русия изключиха възможността катастрофата да е станала вследствие на терористична атака.

По-рано днес агенция РИА съобщи, че част от телата са намерени с облечени спасителни жилетки, но впоследствие тази информация беше опровергана.

На дълбочина 27 метра са открити отломки от фюзелажа на разбилия се вчера в Черно море руски самолет, обяви руското Министерство на извънредните ситуации.

"Водолазите на министерството откриха части от корпуса на разбилия се вчера самолет. те са на дълбочина 27 метра на разстояние една морска миля от брега по траекторията на полета", се казва в официалното съобщение на руските власти, цитирано от РИА Новости и Газета. Ру. 

Открити са петметров фрагмент и фрагмент с обозначителни светлини на самолета. Продължава издирването на черните кутии на самолета Ту-154, но засега не може да се каже колко време ще е нужно за намирането им, заяви руският министър на транспорта Максим Соколов, цитиран от ТАСС. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ni
    NIKOGA
    1 0
    20:41, 26 дек 2016
    Когато научим причината за гибелта на подводница „Курск”, тогава ще научим и причината за падналия руски военен самолет Ту-154 . . .
Последни новини