От х:

Днес в x:

Седем призови места за пет балерини от „Рона“

Снимка: Милан Цветанович

Пет участнички на балетна формация „Рона“ завоюваха седем призови места на фестивала "Пловдив - вечен и древен". В Града под тепетата се представиха Ивета Гарева, Есра Мехмед, Севилай Гюлтекин, Кристина Дякова и Теодора Ленева. Талантливите девойки превзеха 3 първи, 2 втори и 2 четвърти места. С това хасковската балетна формация приключи успешно сезон 2013-2014 и излиза в едномесечна почивка.

Новите предизвикателства за танцьорите започват още от следващия месец. През август шест състезатели ще участват в международния фестивал на меда на остров Тасос в Гърция. По-късно ръководителят на балетната формация Милена Налбантова ще съдийства в друг международен фестивал, в Бургас, под името "Ориент ел Хоб".

Всички танцьори ще имат възможност да посетят и лятна танцова лаборатория в Банско, организирана от двамата ръководители на „Рона“ Милена Налбантова и Росен Божилов. В рамките на една седмица ще изучават нови танцови техники със свои приятели от други колективи. В края на обучението жителите и гостите на Банско ще имат възможност да се насладят на концертна програма, в която умения ще покажат не само хасковските танцьори, но и деца от гостуващи клубове.

Тази година "Рона“ навършва 35 години. Годишнината ще бъде отбелязана през есента, когато ще бъде представен прекрасен спектакъл и много изненади, обещаха от ръководството на клуба. Освен това „Рона“ ще участва в програмата за Деня на Хасково, в международния фестивал CROWD в Солун (Гърция), както и на световния шампионат по артистични танцови дисциплини в Либерец (Чехия).

Haskovo.net

Снимка: балет Рона
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини