От х:

Днес в x:

Жени наред с мъжаги ще бранят селата от кражби

Нежни сили се вливат в редиците на мъжагите, които ще бдят за спокойствието и реда в населените места на хасковски регион. 103 охранители повече ще изпълняват тези функции.

Всички те са назначени по Националната програма „Сигурност“. Ще заемат длъжност пазач-сътрудник по опазване на обществения ред.

До няколко дни предстои ангажирането на още 27 души, с което охранителите в областта ще изпълнят отпусната за хасковско бройка от 130 души. Те ще работят по програмата за срок от 8 месеца и ще получават минималната работна заплата. Разпределени са в 62 населени места в областта. Те са посочени след анализ на Областната дирекция на полицията и местните РПУ-та.

Критериите са: нивото на битовата престъпност, средата за сигурност, отдалеченост на населеното място и наличието на органи на реда на място.

Назначените вече са покрили изискванията за минимум основно образование, да са физически здрави, да нямат психично заболяване, да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер, да не са следствени.

Министерството на труда и социалната политика, в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи, стартира Национална програма „Сигурност“. Целта е да се ограничи безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред.

Реализацията на програмата, от една страна, ще осигури работа и доходи от труд на безработни лица, а от друга – ще допринесе за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в страната. През 2014 г. по програмата ще бъдат разкрити 5000 работни места.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини