От х:

Днес в x:

Ауди пренебрегва "стоп" и велосипедист, мачка колелото

Резултатът от срещата на кола с велосипед

21-годишен водач на Ауди отсвири поставен на видно място „стоп“ и движещия се по път с предимство велосипедист и предизвика ПТП към 10 часа снощи в Харманли. На относително централно разположеното кръстовище между улиците Балкан и Алеко Константинов младият водач пренебрегнал факта, че не се движи по пътя с предимство и навлязъл в пътния възел без дори да се огледа. По същото време по главния път въртял педали 57-годишен мъж. Внезапно изскочилата му кола го изненадала, велосипедистът се забил в нея и изхвърчал от седалката. При падането травмирал кръста си, но след преглед в харманлийската болница се оказало, че не е нещо сериозно и бил освободен за домашно лечение. В кръвта на шофьора е нямало алкохол.

Това е 10-я инцидент с велосипедист от началото на годината в Хасковско. Най-много са те в областния град, но веднага след тях се нарежда Харманли. Класическата причина велосипедистите да изглеждат като дивеч за шофьорите е, че последните масово не зачитат колоездачите като участници в движението и обикновено им отнемат предимството. Освен нехайство към ЗдвП, другата съществена причина за инцидентите е липса на велоалеи в населените места в областта.

Както се оказа, колите не зачитат и пешеходците. 7-годишен бе пометен в Любимец от опела на 58-годишен хасковлия, заради несъобразена скорост. В случая обаче вината е поделена, помеже мъникът хукнал да пресича внезапно и почти пред бронята на автомобила. От последвалия удар с бронята на отчаяно спиращата кола детето е със счупен под коляното крак и има разкъсано ляво ходило. Настанено е в хасковската Ортопедия.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини