От х:

Днес в x:

Хасковските шофьори превърнаха пешеходците в „дивеч“

Пострадалите растат и стават все по-млади


Хасковските пешеходци са като дивеч и са газени дори и на пешеходни пътеки. В ролята на ловците са недобросъвестни шофьори, оплакват се хасковлии, които живеят в града с може би най-много пострадали в ПТП пешеходци на глава от населението. За 5 месеца от началото на годината са станали 28 ПТП-та с участието на пешеходци, в които има 29 ранени и 1 загинал. В много от случаите инцидентите стават на направо на пешеходни пътеки. Не са малко и случаите на т.нар. „Синя Зона“ направена уж за да се ограничи влизането на МПС-та и се намали трафика в идеалния център.

Въпреки всичко инцидентите се увеличават, като притеснителното е че расте и броя на ударените и прегазени деца. За периода от началото на годината досега са станали 14 ПТП са участието на деца, в които са ранени 19 мъници. Част от тях са били като пътници на велосипеди и мотопеди, като последният случай е от понеделник. 11-годишен велосипедист оцеля като по чудо след като бе „забърсан“ от форда на 42-годишен мъж. Момчето е със счупена ръка. Има деца, които са блъснати пред училищата си. Мнозинството от пострадалите са до 14 години, в качеството им на пешеходци. Вината е поделена-неправилно пресичане на улиците, но най-вече – несъобразена скорост на водачите на МПС-та.

Тенденцията не е нова. По данни на ОД на МВР-Хасково през 2013-та година всяко 4-то ПТП в Хасковско е с участието на пешеходец. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини