От х:

Днес в x:

Ст.Димитров за Стойчо Младенов:Ако иска да работи за Димитровград, да го покаже!

Стефан Димитров заяви защо не е подкрепил предложението за избирането на Младенов за почетен гражданин

Никой от фен клуба на ЦСКА не е потърсил среща с мен до днес, това заяви на пресконференция председателят на Общинския съвет Стефан Димитров.

Повод за срещата с медиите стана протеста пред сградата на Общината на 31 май, когато фенове на червения отбор изразиха недоволството си от факта, че на последната сесия на ОбС треньорът на ЦСКА не бе избран за почетен гражданин на Димитровград.

Протестиращите, начело с бившия шеф на националния фен клуб Дучето заявиха, че постъпката на Димитров е срамна и той като политик разделя хората.

Недоволните са били не повече от 10-12 души, заяви Димитров и добави, че със сигурност те като фенове имат своето основание, защото са от ЦСКА.

"Когато си от ЦСКА, нормално е за застанеш зад текущия си треньор на отбора и да го подкрепяш", добави Димитров.

Потвърди, че симпатизира на "Левски" и се гордее с този факт. След това, позовавайки се на информация от интернет посочи, че Стойчо Младенов е една голяма личност с голямо значение за ЦСКА. Не отрече, че е направил страшно много за червения тим през годините. Димитров припомни, че треньорът е започнал кариерата си от тук, но е продължил в "Берое", ЦСКА, чужди отбори. Играл е и националния отбор.

От 2004 от 2008 са най-силните години в биографията на Стойчо Младенов като треньор и ръководител на ЦСКА, заяви още шефът на ОбС. Допълни, че в този период обаче футболът в Димитровград е бил в застои, като съществуващите три отбора са се борили за влизане във В група.

"Не е нормално този човек, когато е бил на върха и не е помагал в оня момент, някой хора да имат претенции относно неговото бъдеще. Ако Младенов иска да работи за Димитровград, той трябва да го покаже", мотивира се Димитров.

Припомни, че на последната сесия предложението за избиране на Младенов за почетен гражданин е било подкрепено от ГЕРБ и БСП, което Димитров определи като мнозинството в ОбС. Гласуването бе два пъти, защото бе оспорено. При първото гласуване предложението е било подкрепено от 16 съветници, а при второто - от 18.

Според приет от Общинския съвет статут, за да бъде избран за почетен гражданин треньорът на ЦСКА, са били нужни минимум 22-ма гласа "за". "Това означава, че има ясен консунсус относно фигурата на Младенов и заслугите му за града", допълни председателят на ОбС. Той задочно посъветва Дучето да прездложи Младенов за почетен гражданин на София.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини