От х:

Днес в x:

Шефът на ОбС: Не аз, а Водният проект разделя Димитровград

Според първоначалните планове, временен път за автомобили е трябвало да има в района на площад "Стара Загора" и магазин "Лидл", където сега се изгражда втория пешеходен мост

Не аз, а Водният проект разделя Димитровград на две в момента - с тези думи шефът на Общинския съвет Стефан Димитров коментира пред медиите случващите се ремонти и транспортни промени в града.

Използвайки думите на феновете на ЦСКА от преди няколко дни, че разделя града с това, че се противопоставя на избора на Стойчо Младенов за почетен гражданин, Димитров припомни един факт от 2006 година.

Тогава според решение на ОбС, става ясно къде може да бъде един от временните пътища, които да обслужват автомобилите, докато траят ремонтите по Водния проект, без да се налага обикаляне на целия град.

Става дума за площад "Стара Загора" и магазин "Лидл" от двата края на ЖП линията, където по план е имало такъв път. Той представлява насипан чакъл в траверси върху него.

Другото място за временен път е било бул."Трети март" в посока кв. "Тоблухин" до старата автогара. Според Димитров, разходите за него са не повече от 50 000 лв.

"Това не са толкова много пари, а и те винаги са били заделяни за такъв тип национални обекти", смята още председателят на ОбС. Според него, практика е при мащабни ремонти да се правят обходни пътища, както е сега на строежа на магистралата при село Крепост.

Той е на мнение, че такива временни пътища биха улеснили гражданите на Димитровград и не биха задръствали както сега Околовръстния път на града. Димитров смята още, че полицията е реагирала адекватно, като е поставила регулировчици на местата, където се получават "тапи" в натоварените моменти в града.

Заяви, че на ремонтирания преди дни участък на кръстовището на бул."Трети март" и бул."Христо Ботев", вероятно не е направено отводняване, тъй като при последния дъжд водата не се е обрала. Посочи и, че е получил сигнали за наводняване на пешеходния мост по време на дъждовете, като на определени места се събирали локви и затруднявали движението. Шефът на местния парламент посъветва администрацията на Димов да обърне внимание на тези въпроси.

Стефан Димитров показа проект, където са предвидени два временни пътя, докато трят ремонтите по Водния цикъл

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини