От х:

Днес в x:

Пуснаха от ареста зам-шефа на свиленградската митница

Арестуваният заместник-шеф на свиленградската митница Георги Костадинов напуска ареста, след като днес Апелативният специализиран съд промени мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека, научи Haskovo.net. Оставянето му зад решетките бе постановено от по-долната инстанция – специализирания наказателен съд пред седмица. Тогава магистратите прецениха, че са налице всички основания да се смята, че той е пренасял дрогата, намерена в служебния автомобил на митницата – 1.5 кг. амфетамин. Първоинстанционният състав дори обсъжда възможността наркотикът да е бил подхвърлен, но не кредитира тази хипотеза.

Апелативните съдии обаче се спират на обстоятелството, че резервният ключ за служебният автомобил се е намирал на място, до което достъп са имали и други хора. Освен това Костадинов е посочил пред съдебния състав, че 15 дни преди ареста му автомобилът е бил на автомивка. Haskovo.net припомня, че хапчетата са били намерени под задната седалка на колата. Според запознати една от съдийките в състава е подписала решението с особено мнение.

Георги Костадинов бе арестуван на 21 май след специализирана акция. От Георгиев се е интересувала и американската служба за борба с наркотиците ДЕА.

Тодор Кръшков


Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини