От х:

Днес в x:

„Водно строителство“ ще преобразява центъра за 4 млн.

 „Водно строителство-Хасково“ АД е фирмата, избрана за строително-монтажните работи по реконструкцията на централната градска част. Договорът с дружеството е сключен преди малко повече от месец и е на стойност 3 830 047 лв. Това стана ясно на началната пресконференция по проекта в общината днес. Общата сума по проекта за реконструкция на центъра е 4 890 876 лв, като 85 на сто от тях е от европейския фонд за регионално развитие, 10 процента от държавния бюджет, останалите 5% са собствени средства на общината. Строителните дейности трябва да приключат до края на годината.

Предвидената реконструкция обхваща площ от 30 275 кв. м. В тях влизат площад „Свобода“ и „Общински“, зоната пред читалище „Заря“, пред музея и библиотеката, пред НТС, ул. „Сан Стефано“, която ще бъде композирана отново. Предвидени са много зелени площи, детска площадка, ново осветление, растителност и обособени кътове за отдих. Художествено осветление ще има на паметника на Незнайния воин, както и на шадравана пред читалище „Заря“. Самият шадраван няма да бъде реконструиран, тъй като проектът на общината в тази си част не е бил одобрен от Управляващия орган.

Авторският надзор ще се осъществява от „Арка-проект“, а строителният – от „Агроводинвест“. Предстои сключване на договор с одитор. Ръководител на проекта е Нели Станева, заместник-кмет на общината.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини