От х:

Днес в x:

Късата памет ще ни струва 500 лв след 8 дни

Тези, които искат да избегнат глобата, трябва да се явят при данъчните най-късно до 30-ти април

Късопаметните данъкоплатци, които пропуснат крайният 30-ти април да подадат годишната си данъчна декларация ще бъдат „наградени“ с глоба от 500 лв. За това предупреждават данъчните в разгара на кампанията по деклариране на доходите от миналата година на физическите лица. Юридическите приключиха на 31-ви март.
При наближаващия краен срок, данъчните предлагат на тези, които още не са се декларирали, да го направят по пощата. На тяхно разположение са 19 пощенски клона в областта, които са оторизирани да приемат данъчни декларации. В областния град са три, в Димитровград 2 и по 1 във всички по-големи населени места в региона.

При подаване на декларация на гише в пощенска станция, се издава входящ номер на лицето. А ако формулярът се пусне като писмо, е желателно това да се направи с обратна разписка за да е сигурно, че пратката ще пристигне на точния адрес – Хасково, п.к.6300, пл.“Свобода“ 2. . Важно е датата на пощенското клеймо да е най-късно 30 април.
Освен в 19-те пощенски станции, гражданите могат да подават образци на място в НАП, или по интернет с електронен подпис. Последният начин дава възможност на лицата, които имат подоходен данък за довнасяне, да ползват отстъпка от 5%. Условие за ползване на отстъпката е плащането да е в законовия срок, а лицата, които са имали през миналата година задължение да начисляват и правят авансови вноски на данъка върху доходите си, да са спазили това изискване.
Близо 11 000 са подадените декларации за доходи до момента в офиса на НАП в Хасково.
Повече информация за попълване на декларациите и плащането на данъци и осигурителни вноски, клиентите могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини