От х:

Днес в x:

Младежи решават проблемите на Хасково

Експертът Галя Георгиева

Младежи ще посочват проблем в Хасково и чрез проектно предложение ще дават идея за решаването му. Конкурсът за младите хора е под надслов "Да създаваме заедно европейски проекти". Той стартира на 25 март тази година с обявление от Министерския съвет. Кандидатите могат да подават проектните си предложения до 26 май, обясни експертът от Областния информационен център /ОИЦ/ в Хасково Галя Георгиева .

На 10 април пък в офиса на Инфоцентъра ще се проведе разяснителна среща с кандидатите, които могат да задават допълнителни въпроси за конкурса. Подробности могат да намерят и на страницата на единния информационен портал - www.eufunds.bg.

В инициативата могат да се включат ученици, студенти и безработни на възраст от 17 до 21 г. Проектното предложение трябва да бъде изпратено на електронната поща на Информационния център. Разработката не трябва да надвишава 8 страници. Оценителна комисия ще разгледа и ще класира проектите, а за най-добрите са предвидени награди на регионално ниво. Местният етап ще се състои в периода 16-20 юни 2014 г. Победителите ще получат електронни четци за книги. Ще има и национално класиране, което ще бъде на 30 юни.

Междувременно Димо Димо от Информационния център обяви, че на 17 март т. г. е приключил поредният цикъл от информационни срещи с млади хора от област Хасково под надслов „Европа за нас“. Проведени са общо 9 срещи в средни училища в областта и са обхванати над 250 души. Абитуриентите са били запознати с дейността и услугите, предоставяни от ОИЦ-Хасково и възможности за активно включване на младежите в инициативи и програми. Най-голям интерес е предизвикала инициативата JEREMIE, която е свързана с развиване на собствен бизнес. Следва нов цикъл от срещи по малките населени места. Документи за инициативата се подават 3-4 пъти в годината.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини