От х:

Днес в x:

МВР и ДАНС тарашат шивачи за ментета в Хасково

Половин дузина коли с полицаи атакуваха обект на улица "Руен"

Мащабна акция срещу местни шивашки фирми, за откриване на маркови стоки ментета, провежда днес хасковската икономическа полиция, видя Haskovo.net. Около 9 часа тази сутрин солидна цивилна група на икономическа полиция извърши десант на улица „Руен“, където нахлу в шивашки цех на №8. Работата бе прекратена, персоналът изведен, а дознателите почнаха проверка артикул по артикул за наличието на лого без разрешение на правопритежателите им. Всичко съмнително се изземваше, както заготовки, така и готовите продукти. Чувалите със задържаната стока се товареха в една от многобройните полицейски коли, спрени плътно по тротоара на улицата към Икономиката. Акцията възбуди забележителен интерес у минувачи , клиенти от срещуположните автомобилни сервизи, но дори и след двучасово наблюдение никой не знаеше за какво иде реч. Не знаеше /или поне така твърдеше/ и собственикът на фирмата. Оказал пълно съдействие на полицията. Заяви, че няма от какво да се притеснява.

Дали това е така попитахме и дознателите вътре. Макар любезно, те ни посочиха вратата, плюс изричната забрана за снимки и въпроси. Първо трябвало разрешението на прокуратурата. Дежурният прокурор Румен Сираков лаконично обясни за Haskovo.net, че са проверени 6-7 обекта в града, става дума както за шивашки цехове, така и за такива за щамповане. Проверката е съвместна между Икономическа полиция и ДАНС. Представители на правопритежателите на марките се намират в Хасково и оказват съдействие, допълни Сираков.

Акцията се провежда днес, а по необходимост ще продължи и утре. До момента е обходен района на Каменни като се е влизало както в солидни фирми, така и в такива от гаражно-манифактурен тип. Тепърва предстои да се разбере колко ще са досъдебните производства, по констатираните нарушения.

Г.Христов

Полицаите не разрешиха снимки. Според прокуратурата се проверяват фирми по сигнал
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини