От х:

Днес в x:

Вписват тютюнопроизводителите в регистър

Тютюнопроизводителите ще бъдат вписани в единен регистър към Министерството на земеделието. Акцията по вписването стартира от днес във всички общински служби "Земеделие" с подаване на заявления.

В тях земеделците трябва да посочат декаритеси с тютюн, произведените и продадените през 2013 г. количества, както и площите, които възнамеряват да засеят през тази година.

Акцията по включването в регистъра по никакъв начин не е свързана с плащанията на данъци, такси и осигуровки, уточни шефът на Областната земеделска служба в Хасково Танер Емин.

Той посочи, че целта е единствено и само събиране на информация кои и колко са тютюнопроизводителите у нас, колко са площите с тютюн, произведеното количество по различни сортове и кои фирми го изкупуват, тъй като към днешна дата тези данни са неофициални.

Създаването на регистър на тютюнопроизводителите е част от общия пакет мерки, които предприема министерството в този сектор.

Базата данни ще се актуализира ежегодно.

От националната асоциация на тютюнопроизводителите НАТ-2010 приветстваха идеята за създаването на регистрационния режим, чрез който ще се осъществява по-лесен контрол в сектора. „Така ще може да се реагира и по-лесно при промени в бъдещите схеми за плащания“, обобщи председателят на НАТ Асен Кичуков. От браншовата организация ще започнат чрез регионалните си звена кампания за информиране на производителите за създаването на регистъра.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини