От х:

Днес в x:

Иван Петров пристана на Бареков

В добрите стари времена Петров с портрета на Борисов

Бившият шеф на полицията в Хасково, бивш областен лидер и ексдепутат от ГЕРБ и  бивш учредител на БАСТА – Иван Петров вече е настоящ член на Барековата "България без цензура".

Петров пристана на Николай Бареков групово с още трима отцепници от БАСТА и един от ГЕРБ-Пазарджик - Ангел Даскалов.

Основен мотив за присъединяването ни към "България без цензура" е, че навремето излязохме от ГЕРБ и влязохме в БАСТА, за да сме противовес на Цветанов и Борисов и на всички порочни практики, които имаше в ГЕРБ. Имахме и надежда, че с обособяването на БАСТА ще сме контрапункт на ГЕРБ, но напоследък наблюдавахме, че взаимоотношенията на някои хора от БАСТА с Бойко Борисов продължават, което ни накара да си мислим, че има договорки между двете формации“, коментира за Haskovo.net Иван Петров.

Друг мотив за напускането му на БАСТА е разочарованието заради неосъществена коалиция за предстоящите избори с други от по-малките политически формации. “Никой обаче не искаше да се коалира с нас именно заради думите на членове на БАСТА: „Харесваме Борисов, но не харесваме Цветанов“. Това кара останалите да разпознават БАСТА като патерица на ГЕРБ. Освен всичко останало смятам, че БАСТА изпадна в дълбока безидейност, а предстоят избори“, допълни Петров.

На въпрос дали не се притеснява, че може да бъде наречен „политически хамелеон“ заради преминаването му през три политически формации в рамките на година, Петров отговори: „Нямам никакви притеснения от това, защото докато хора като Цветанов са в политиката, ще воювам. И ще продължа дотогава, докогато такива като него не изчезнат от политическото пространство“.

Нашата партия е най-голямата центристка формация и единствената алтернатива на ГЕРБ и БСП, затова преминаването на тези хора в нашите редици е логичен ход“, заяви за Haskovo.net по телефона лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той допълни, че Петров и останалите се присъединяват без всякакви претенции към партията му. „Те нямат никакви претенции за постове, идват просто за да помагат за предстоящите избори, а ние сме си поставили големи цели за вота за европейския парламент. Това са хората, които са осигурявали най-много гласове и успех на своята предишна партия. Те ще бъдат част от нашите предизборни щабове “, допълни Бареков.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини