От х:

Днес в x:

Мистериозен самолет бил засечен при изчезването на боинга

Мистериозен самолет е бил засечен от тайландските военни осем минути след като комуникациите с боинга на „Малейжа еърлайнс” се изгубили.

Тайнствената машина е летяла към Куала Лумпур, а самолетът, който се изгуби, трябваше да изпълни курс в обратна посока - от Куала Лумпур до Пекин. Затова не е ясно дали засеченият самолет е този, който изчезна, или друг.

Тайландските военни заявиха, че са разкрили тази информация чак сега, защото досега никой не ги е бил питал. Преди два дни пък малайзийските военновъздушни сили съобщиха, че са видели машината на радарите си как прелита над пролива Малака почти час след изгубването на сигнала от боинга.

Дългото мълчание на военните може да означава, че азиатски министерства на отбраната провеждат масова кампания за потулване на истината около изчезването на малайзийския самолет, защото не искат да разкриват големи пропуски във въздушната отбрана на своите страни. Това предположи водещ експерт по авиацията, пише „Дейли Мейл”.

„Очевидно е, че те са позволили на неидентифициран самолет да премине през въздушното пространство на Малайзия, което е суверенна територия, без да си правят труда да го идентифицират. Това не е нещо, което те с радост ще признаят“, добавя експертът.

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини