От х:

Днес в x:

Рушкат Егоист заради ремонта на центъра

Откритата част на заведението ще трябва да бъде премахната за през лятото


Едно от най-популярните заведения в Хасково - клуб Егоист, ще бъде рушнато заради стартиращия през април мащабен ремонт на центъра на града. Той е по проект „Зелена и достъпна градска среда“ на стойност почти 5 млн. лева и предвижда превръщането на центъра в нещо като райска градина – с екзотични растителни видове, кътове за отдих, детски площадки и допълнителни хрумки за постигане на изцяло нова визия на Хасково. Ръководител на проекта е зам.-кметът Недялка Станева.

Всички подобрения обаче ще излязат солено на заведенията между площад „Свобода“ и паметника на „Капитан Петко Войвода“ в края на култовото централно „щрасе“ на Хасково. Една от косвените жертви ще е Егоист, които имат предписание до края на март да премахнат дървената платформа отвън, кръглия бар, всички масички, столчета и фотьойли. На практика заведението/та/ ще спре работа до септември, защото дори и да работи вътрешната част /където има такава/, достъпът дотам ще е през строителна площадка.

По наша информация в барчетата почват изчистването на наличните количества напитки, без да се зареждат нови. Макар, че това е активният сезон на заведенията, повечето нямат избор, защото са общинска собственост и са отдадени под наем.

Реконструкцията на центъра официално стартира от 20 май миналата година, когато общината получи чек за близо 5 млн. лева от регионалния министър Екатерина Захариева. Срокът е 20 месеца, половината от които почти изтекли. За оставащото време до края на 2014 година предстои работа върху пространство от 30 декара. Работата е солидна и скъпа - предвижда се павиране на центъра, водопади от цветя, поставяне на ново улично осветление, като всичко това ще бъде съпроводено с пълна подмяна на цялата подземна инфраструктура - ВиК, ел. трасета и оптични кабели. Паркингът до читалище „Заря“ пък ще бъде разширен.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини