От х:

Днес в x:

Апаши оставят без легла МБАЛ-Свиленград

МБАЛ-Свиленград е чест обект на кражби

4-ма свиленградчани задигнали 30 пружини за легла складирани в гараж в сградата на МБАЛ-Свиленград. Нахалните апаши проникнали в иначе охранявания терен през почивните дни и резервните кревати, които били снети „от въоръжение“ след последния ремонт на общинското лечебно заведение. Макар че болницата е оборудвана с нови и далеч по удобни легла, старите се съхраняват, за да бъдат използвани при евентуална епидемична вълна. Това е втората подобна кражба от свиленградската болница през тази година, преди това крадци/може би същите/ задигнали рамки и пружини за десетки легла за деца и възрастни от помещение охранявано със СОТ.

Крадците били задържани от полицията. Това са познати на органите на реда лица на възрастн 20, 21, 26 и 33 години. По случая е образувано досъдебно производство.

Друга спец група обирджии се развихрила в Харманли. Двама мъже и четири жени са задържани за кражба на черни метали. Харманлийците на възраст от 21г до 47г за заловени при полицейска операция в района на бившия свинекомплекс в землището на село Преславец. Полицаите забелязали използваните от крадците леки коли за натоварване на скрапа – „Опел”, „Форд” и „Фолксваген”. При проверка в багажните отделения а намерени и иззети общо 840 кг скрап. Образувано е досъдебно производство.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини