От х:

Днес в x:

Отличнички на Икономиката без изпит в УНСС

Сафие и Атанаска прославиха своето училище

Университетът за национално и световно стопанство постла червения килим за две отличнички на хасковската Икономика. 12-класничките Атанаска Георгиева и Сафие Ибрям влизат без изпит в най-престижното висше учебно заведение в България, след като спечелиха националния конкурс „Млад икономист 2013“, организиран от Съюза на икономистите в България и УНСС. Участвали стотици ученици и студенти от цялата страна, но Атанаска и Сафие триумфират в ожесточената конкуренция в категория „Ученици“. Те са били отличени за разработката „Характеристика на облачните технологии“ по зададена тема „Електронен бизнес“.

Заслужава да се отбележи, че „Облачните технологии“ не е дял от науката за климата. Това е нашумял термин от областта на информационните технологии, означаващ използването на споделени ресурси, софтуер и информация от други компютри и устройства по мрежа. Наричат го и „облачен софтуер“.

Успехът с тази иновативна тема е бил постигнат на 31 октомври миналата година, като първоначалната награда е била грамота и участие в едноседмичен академичен семинар, завършил този уикенд във Равда. Именно там девойките са били приятно изненадани, че са добре дошли в УНСС без изпит, съобщава бургаския сайт BurgasPlus.com, отразил подробно събитието. На семинара в Равда са били събрани 10-те най-добри млади икономисти на България.

Големите победители, Атанаска и Сафие, учат в 12 Д клас на ФСГ в специалност „Икономическа информатика“. Те са изявени, талантливи деца, пълни отличнички през целия курс на средното образование, похвалиха ги от гимназията.

От Икономиката имат право да се гордеят със своите възпитаници, понеже и второто място в категория „Ученици“ е за техни деца. Това са Марина Ангелова и Петя Божикова с разработка на тема „Електронна търговия и интернет маркетинг“.

В деветото поредно издание на "Млад икономист" с тема "Електронният бизнес" със свои анализи и идеи се състезаваха 112 ученици, студенти и работещи специалисти. Най-добрите 10 имаха честта да се срещнат и дискутират с водещи икономисти от България. Проф. Боян Дуранкев обсъжда с тях възможен ли е нов план "Маршал" в Европа, а с доц. Митко Хитов се разискваха концепциите и практиките на новата икономика.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини