От х:

Днес в x:

Недялко Момата от Хасково чака да осъдят България заради доживотната му присъда

Недялко Димитров - Момата

"Очаквам да накажат България, защото не спазва международните закони." Това заяви пред Нова телевизия масовият убиец Недялко Димитров-Момата от Хасково, който има наложени две доживотни присъди.

"Преценил съм, че мога да ги трепя и да лежа 15 години. Точно преди делото обаче смениха закона. Бях прецакан. Ако знаех, че ще ме осъдят доживот, нямаше да убия тия двамата аборигени", ожали се пред камерата жестокият убиец. "Не ми пука за хората, които съм убил. Пет пари не давам", каза още Момата.

Репортажът на телевизията тази сутрин бе по повод новия Наказателен кодекс, който предвижда отпадане на наказанието „доживотна присъда без замяна”.

Известният хасковски килър получи точно такава присъда от хасковския окръжен съд през 2010 година. Най-тежкото наказание му бе наложено за хладнокръвния разстрел на Бейтула и Неврие Махмуд, извършен на 1 декември 2008 година. Втората доживотна присъда без право на замяна бе две години по-късно в откръжния съд във Варна за две убийства през август на същата 2008-а. Само няколко месеца преди екзекуцията в Димитровград хладнокръвният килър „с досие, дълго като роман“, е бил съучастник в убийството на Манол Хаджиев и Златко Калайджиев.
Недялко Димитров Момата се прочу и с почти успелия си опит за бягство от следствения арест в Свиленград. Тогава килърът пробил с лъжица стената на килията си и за малко не се озова на свобода. За негова зла участ се оказало, че зад стената на килията му се намира вътрешен коридор, който завършва с решетки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Mb
    mb
    0 0
    01:12, 3 ное 2014
    choveka premahva samo bokluci ne vijdam kakuv e problema
Последни новини