От х:

Днес в x:

Безмилостната Стоусър буквално екзекутира Пиронкова

Мечтите на Цветана Пиронкова за пробив на Australian Open бяха набързо угасени от първата ракета на Австралия при жените Саманта Стоусър, която даде само два гейма на нашето момиче в днешната вечерна сесия – 6:2, 6:0. Така Пиронкова не успя да подобри рекорда си от поредни мачове на първия турнир за годината и отново спря до втори кръг.

Мачът започна с два трудни гейма за сервиращите, като този на Стоусър дори мина през равенство. Още от началото направи впечатление, че австралийката ще играе максимално на форхенд и ще опитва да излиза на мрежата при всеки удобен случай, докато Цвети натискаше от ретур и вземаше инициативата главно от бекхенд.

Не закъсня и първия шанс за пробив – той беше в сметката на Пиронкова в третия гейм на сета, но тя изкара ретура в аут в опита си да бъде максимално агресивна. Още в следващия гейм Стоусър успя да натисне, тъй като нашето момиче не вкарваше първи сервис, а на втори австралийката влизаше агресивно и логично се стигна до 0:40. Пиронкова обаче показа здрави нерви и се спаси, след като и Стоусър помогна малко при 30:40 с грешка на мрежата, а после в желанието си да играе форхенд, пропусна нарисувана точка по правата.

Процентът на първи сервис на Цвети обаче продължаваше да пада и в шестия гейм тя вече беше наказана. Тогава Стоусър се възползва от общо петия си шанс за пробив, като проби с размазващ форхенд от ретур 4:2. Последва и стабилен сервис гейм за австралийката и аванс от 5:2. След това вдъхновената Стоусър успя да направи още един пробив, тъй като Пиронкова все така стоеше на 40-тина процента първи сервис и съответно на ретур Стоусър можеше да е с доста атакуваща постановка.

В паузата между първия и втория сет Пиронкова получи медициска помощ – беше ѝ стегната превръзката на лявото бедро. Българката играеше с бинтовани бедра, явно за да се пази от крампи.

Забавеното движение на Пиронкова с крака ставаше все по-явно и Стоусър набързо проби още във втория гейм на втория сет, като зрителите вече се питаха колко още ще продължи мачът, а не кой ще е победителят. А Стоусър, която правилно разчете момента, натисна здраво и набързо наниза още четири гейма в сметката си, за да затвори мача с 6:0.

В следващия кръг Стоусър излиза срещу победителя от мача Ана Иванович - Аника Бек.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини