От х:

Днес в x:

Григор Димитров започна с победа при 43 градуса на сянка в Мелбърн

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров започна с успех тазгодишното издание на Australian Open. Макар и да загуби първия сет, Григор нямаше особено големи проблеми, а най-радващото е, че не загуби нито веднъж сервиса си – 6:7 (7), 6:4, 6:4, 6:3.

Мачът на Димитров се проведе при нечовешки условия – 43 градуса по Целзий на сянка. Горещината в Мелбърн беше толкова жестока, че на някои от кортовете бутилките с вода започнаха да се разтапят. Едно от децата, които подават топките, припадна, а тенисистът Франк Данчевич също получи топлинен удар.

В първия сет Григор имаше възможности за пробив в цели три гейма на противника, но не можа да го реализира. В тайбрека пропуските вече станаха много – при 6:4 точки и при 7:6, а Брадли Клан показа как се прави и още при първия си шанс реализира сетбола, след като Григор изпусна общо четири, включително при 6:5 гейма.

Вторият сет се реши след един единствен пробив, и то седмия гейм - при 3:3 Григор достигна до първият си и оказал се единствен в сета брейкбол, възползва се от него и до края отново бе безупречен в своите подавания. Същата беше картината и в третия сет, а в четвъртия Григор продължи да има предимство, започна с преднина от 2:0 в полза на българина, при 5:3 последва нов пробив в неговата сметка и мач с Йен-Хсун Лу в следващия кръг. Лу е номер 53 в света, а в подготовката за Мелбърн достигна до финал в Оукланд, където падна в два тайбрек сета от Джон Иснър. Иснър, между другото, се отказа днес след два сета игра срещу Мартин Клижан.

След края на днешния си мач Григор сподели и снимка от Instagram от възстановяването си - ледена баня за нормализиране на температурата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини