От х:

Днес в x:

Любо и Мира пишат историята на спортните танци в Хасково

Любо и Мира на почетната стълбичка в Бургас

Танцовата двойка на „Гранд“ Любослав Стоев и Мирослава Дойчева пишат историята на спортните танци в Хасково. Те са първенци в генералното класиране на Купа България и в ранглистата на страната при юношите за 2013 година. Освен двете призови места, хасковските танцьори станаха шампиони и на държавното първенство в Албена. Оказва се, че спечелените от Любо и Мира три титли за година са прецедент за хасковските спортни танци, каза треньорът им Николай Манолов.

От тази година двойката ще се състезава в по-горната възрастова група – при младежите. Манолов загатна още, че състезателите са получили предложение за участие в международни турнири, което още повече ги амбицирало да тренират. Той обаче отказа да даде повече подробности на този етап.

Генералното класиране на Купа България е сбор от участия на двойките във веригата турнири - общо 9, през годината и се провеждат в различни градове в страната. Най-голям принос за успеха на двойката от „Гранд“ в крайното класиране бяха надпреварите в Сливен и Бургас, където станаха първенци. Освен това хасковските таланти участваха в още 5 състезания от веригата, където са класирани в тройката. Официалното награждаване най-вероятно ще бъде в края на март.

От тази година за хасковския клуб „Гранд“ ще се състезават още три нови двойки – Братан Братанов от Бургас и партньорката му Антоанета Танева, хасковлийката Лилия Петрова и Симеон Пенев от Стара Загора, както и Мартин Кючуков и Йоана Петрова.

Анета Кутелова

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини