От х:

Днес в x:

Кенана пламна, на никого не му пука

Горят стърнища на Кенана, но от съседните вили не се притесняват

Пожар обхвана десетки декари стърнища и поляни от южната част на вилна зона Кенана. Огънят изпепелява сухи треви, храсти и ниски дървета. Големият късмет за кенанци е, че вятърът духа в противоположна на вилите посока. Към момента няма пряка опасност за граждани и тяхното имущество. Може би това обяснява тоталното нехайство на живеещите във вилите, които не само не гасят, а дори не са съобщили за пожара.
От хасковската пожарна служба се потресоха, като чуха за това. Огнеборците гасили само край Радиево /общ. Димитровград/, а за инцидент в Хасково не бяха и чували. Дългогодишният началник на областната служба Николай Вълчев така и не можеше да разбере, как ще гори под носа на някои, а те няма да си направят труда да звъннат на 112. При предишни инциденти на същото място, но с духащ в обратна посока вятър, е имало непосредствена опасност за съседните вили.

С ролята да съобщят тревожната вест се наеха журналистите от Haskovo.net. Като съвестни граждани освен на пожарната, звъннаха и на 112 за да официализират сигнала. След няколкоминутно разпитване на тема „кой си, що си и за какво се бориш“, от спешния телефон приеха сигнала и обещаха да го придвижат. Опитът показва, че придвижването до оторизирания орган гълта минимум 10, а понякога и повече минути и то при условие, че операторите от Кърджали не объркат локализацията. Точно пожарната преди време напразно разкара две свои коли, след сигнал че гори „Двореца“, което хасковските огнеборци разтълкуваха като орфейското заведение „Замъка“. Ни замък гореше, ни дворец. Пожарът /ако е имало такъв/ така и не се срещна с пожарникари.

Г.Христов

Изгоряла е солидна площ

Огънят продължава да се разпространява
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    0 0
    12:09, 26 юли 2016
    Това да не е подготовка на застроена площ ?
Последни новини