От х:

Днес в x:

Дом „Златаров“ получи дарение от немски музиканти

Български професор по пиано донесе днес в дом „Асен Златаров“ дарение, събрано от немски музиканти. За всички 34 момичета и момчета от социалното заведение има спорни екипи и маратонки.

Дарението е на стойност 1200 лв., а средствата са осигурени чрез немското сдружение "Музиката свързва децата". То е последовател на "Бенефис Концерт Ферайн", с председател Барбара Щанцелайт, основоположник на благодетелската традиция, обясни представителят за България на "Музиката свързва децата" проф. Филип Павлов.

През годините в хасковския дом са идвали много дарения от сдружението - от спални комплекти до дограмата за двете сгради на заведението. Основната част от средствата са набрани като отчисления от хонорарите на на музикантите от концертната им дейност. Сред дарителите са и деца музиканти от Германия.Сдружението подпомага и бедни семейства, многодетни самотни майки, както и деца с увреждания в България.

Освен това 10 социално слаби деца лучават ежемесечна помощ от 50 лв. от 10 немски семейства.

На всяко дете от тези фамилии възпитаниците на дом „Асен Златаров“ са изпратили ръчно изработени коледни картички. Германчетата им върнали жеста, като също ги поздравили за празниците с писма, а пликовете с адресите надписали на кирилица, разказа директорката на дома Невена Желязкова.

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини