От х:

Днес в x:

5 °C

Редник Петя смени хорото с маршировката и автомата

Редник Петя Игнатова

Едно от новите попълнения на хасковското поделение 52 740 е 26-годишната Петя Игнатова от гр. Карлово. Преди няколко години последвала съпруга си в Хасково. Имат 3-годишно момченце. Доскоро си изкарвала хляба като продавач-консултант, но решила да смени работата в частния бизнес с държавната заплата. Огромният автомат стърчеше над рамената на крехкото миньонче, но то го носеше с достойнство.

Защо пък точно войник, няма ли друго приложение за качествата на една жена?

-Защото това бе мечтата ми. В семейството всички са били военни - дядо ми, баща ми, роднини. Винаги съм мечтала да ги последвам. Да сложа униформата на българската армия. За мен това е чест.

Все още се приема, че това не е работа за жена..

-/засегнато/ Нищо подобно. Жените могат да носят с достойнство службата. Не е вярно, че са по-малко издръжливи от мъжете. Понякога даже са по-силни, по-подготвени и мотивирани. Могат да изпълняват всички задачи, при това по-добре.

Би ли стреляла срещу човек?

-/след известно замисляне/ Ако се наложи. Ние все пак сме войници.

Сигурна ли си че ще издържиш 30 км крос с бойно снаряжение?

-Считам се за добре подготвена физически. 10 години се занимавах с народни танци. Танцувала съм в България и в чужбина. Завърших училището в Широка Лъка, после Югозападния университет в Благоевград. Смятам се за добре подготвена.

Как ще съвместяваш службата със задълженията на съпруга и майка. Съпругът ти не е ли против?

-Той не е военен, но нямаше нищо против. Що се отнася до задълженията ми - това е държавна работа. Работното време е такова, че ти оставя свободно време, за да се погрижиш за домакинството, за възпитанието на детето си, за всичко. Мога да направя разликата, защото съм работила и в частния сектор. Там заплащането е по-високо или по-ниско, в зависимост от работата, но неясното работно време не ти позволява да си правиш планове. В армията всичко е уредено, за нуждите на хората са се погрижили.

Намираш ли парите за добри?

-По-добри отколкото на други места.

Защото, ако не са добри, има и мисии. Би ли рискувала зад граница?

-Да. Ако ти трябват повече пари, трябва да си ги заработиш. Риск има навсякъде.

Г.Христов

След като целуна бойното знаме
На тържественото заклеване

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
21 яну 2021
Последни новини