От х:

Днес в x:

Пазарджик и Калояново посягат към 4 млн. за центъра на Хасково

Здраво опакованите документи на един от участниците озори комисията

Две фирми, едната от Пазарджик, другата от Калояново, обединени в „Хеброс-Хасково“, участват в обществената поръчка за зелена и достъпна градска среда, обявена от община Хасково. Техен конкурент в търга е „Водно строителство“ АД. Цената на поръчката е 3 847 872. 48 лв. без ДДС.

Днес комисия в общината отвори пликовете с документите на кандидатите. Стана ясно, че в обединението „Хеброс-Хасково“ участват фирмите „Аквамонт“ ООД, Калояново и „СМБЕ“ АД, Пазарджик. На закрито заседание комисията ще провери редовността на документацията им и ще насрочи друго открито заседание, на което ще се отворят и ценовите им предложения.

Предложената цена обаче няма да има решаващо значение при оценката на участниците. Тя ще има 30% относителна тежест при комплексната оценка, според условията на търга, публикувани в сайта на агенцията по обществени поръчки. Обявената методика на оценяването предвижда по 25 процента тежест за стратегия за изпълнение на поръчката и на програмата им за организация на строителния процес. С 20 процента ще се оценяват пък предложените методи за управление на риска.

Поредното благоустрояване на централната градска част включва предимно пространствата около сградата на общината, площад „Свобода“, читалище „Заря“, библиотеката, ул. „Сан Стефано“. Предвидена е подмяната на настилката, изграждане на озеленени площи, пейки, цветарници, детска площадка. Ще се подмени и част от подземната инфраструктура – водопроводи, електропроводи, кабелен колектор. Ще се изгражда ново художествено осветление. Предвидено и засаждането на много екзотични растения.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини