От х:

Днес в x:

Илиев размаза Стоянова, бетониран за шеф на РИОСВ

Инж. Димитър Илиев

Старият-нов шеф на РИОСВ Димитър Илиев получи официално протоколите, с които се бетонира начело на РИОСВ Хасково. За факта, че той ще оглави институцията за 23-та година, ви уведомихме още на 16 декември. Сега обаче става ясно, че Илиев буквално е смазал конкуренцията в лицето на бившия шеф на ОЦК Кърджали Славея Стоянова. Окончателните резултати са 89.4 точки за Илиев срещу 71.4 точки за Стоянова – най-голямата разлика между претенденти в конкурсите на 16-те дирекции в страната. За сравнение например в Шумен новият шеф е спечелил само с 5 точки.

Развоят не бе никак ясен след писмената защита на концепция за ръководство на екоинспекцията. Там Илиев имал добър 4.4 срещу добър 4.2 за опонента си. Интервюто обаче откроило разликата – 25.4 на 19.6 точки. Според условията този резултат се умножава по 3, което прави съществената разлика в точките. Любопитното е, че темата на устното препитване е била как ще се мотивират служителите да работят съвестно, нещо, което Илиев е правил през последните 22 години.

Старият нов началник получава допълнение към заповедта от 5-ти август, с която бе преназначен за директор. Интересното е, че тя му бе връчена само 5 дни след като бе официално омахан от шефския пост със заповед на министъра.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини