От х:

Днес в x:

Пробутвали са ни вмирисани наденички по празниците

Наденички, кебапчета и кайма с изтекъл срок на годност са констатирали от хасковската агенция по безопасност на храните при проверки по време на коледните и новогодишни празници. Особено се е „отличил“ магазин в Тополовград, откъдето са били конфискувани месни разфасовки, които са предадени за унищожаване в екарисаж. Собственикът на хранителния магазин е награден с глоба от 2000 лв.

Сигнал за домати със заблуждаващ етикет за произход е станал причина за проверка на зеленчуковия пазар в Димитровград на Бъдни вечер. Оказало се, че иначе изряден търговец предлагал домати като българско производство. Проверката обаче показала, че са вносни. Заради подвеждащата информация търговецът е санкциониран драконовски - по 500 лв за всеки некоректен етикет! На практика по-евтино би му излязло продукцията изобщо да няма документ за произход, защото санкцията е само една, споделиха неофициално инспектори.

По празничните дни са извършени 158 проверки, като за отбелязване е, че няма констатирани нарушения в заведения. Всичко с храната и кухнята е било толкова изрядно, че дори е нямало нужда от предписания.

Хранителната инспекция продължава с проверките и след празниците, включително събота и неделя. Всеки недоволен гражданин може да подаде сигнал на националния горещ телефон 0700 122 99.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини