От х:

Днес в x:

Първият данъкоплатец от Хасково се декларира в нета

Сън не е спал да я свърши!“ Старата максима важи с пълна сила за първия изряден данъкоплатец от Хасково.

С декларация, подадена по интернет и подписана с електронен подпис, първият декларирал налозите си в НАП Хасково вече е факт.

Формулярът е депозиран от физическо лице от града, което е описало доходите си от 2013 година. Онлайн oекларирането му дава възможност да ползва 5% отстъпка върху данъка, който има за довнасяне.

И тази година условията за ползване на преференция от 5 на сто върху сумата за доплащане, са или декларацията да е подадена по електронен път до 30 април и в същия срок да е внесен данъка, или декларацията да се подаде на място в офиса на НАП до 10 февруари. Условие обаче е, че се ползва само една от двете отстъпки.

Освен на място в НАП или по интернет, декларация може да се подаде и по пощата.

Безплатни образци на новите данъчни декларации и приложенията към тях могат да се теглят и от интернет страницата на агенцията – www.nap.bg.

Новост през тази година има при данъкоплатците, които са получавали доходи по граждански договори като хонорари или авторски възнаграждения. Тъй като с промяна в Закона през миналата година бе решено да няма авансово удържане на данък върху доходите, изплатени през последното тримесечие на годината, то сега тези лица следва да подадат годишна данъчна декларация и да направят вноските за тримесечието сами.

Промяната обаче ще им позволи да ползват данъчно облекчение върху сумата за довнасяне, ако спазят условието за отстъпка.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица, получени през миналата година изтича на 30 април 2014-та, припомнят данъчните

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини