От х:

Днес в x:

Возят дете като багаж на задното стъкло

сн. Мартин Смит


Изумителна гледка на дете лежащо като багаж на задното панорамно стъкло потресе пътуващи по пътя Пловдив-Хасково. За случая сигнализира небезизвестният англичанин Мартин Смит, който доказа гражданската си съвест още при миналогодишните протести срещу лошото състояние на пътя през село Книжовник. Тогава той установи контакт с медията ни посредством съпругата си българка. Сега обаче възмутеният поданик на Кралицата пише писмото си направо на английски. В него той изразява изумлението си от безотговорния и направо „глупав“ водач, който рискува така живота на детето си. Доколкото съм запознат с българското право, пише Мартин Смит, децата трябва да се возят на безопасно място, с поставени предпазни колани.

По думите му автомобилът на снимката се е движел с не по-малко от 80 км/час при много близка дистанция до предните МПС-та. Какво би станало при опит за неочаквано спиране, с основание се интересува Смит.

Моментът бил запечатан на 8-ми декември, на неуточнено място по пътя Пловдив-Хасково. От снимката е видно, че пред задното панорамно стъкло лежи момиченце на видима възраст 7-8 години. По закон, детето трябва да е на специално столче, пристегнато с колан или ако е на ръст над 150 см може и без столче, но задължително с колан. И, разбира се, на седалка.

Настоящата позиция на малката създава и допълнителна опасност, доколкото пречи на огледалото за обратно виждане на шофьора.
„Може би този шофьор трябва да се потърси от полицията и да му се иска отговорност за това, че поставя живота на това малко дете в риск, но се съмнявам това да се случи“, допълва отдавна запознатия с българските нрави Мартин Смит. И завършва с красноречивото „засрамете се“!

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини