От х:

Днес в x:

Обвиненият за убийството в Мандра иска вкъщи заради диабет

Илия Гинев в Хасковския окръжен съд

Илия Гинев, който бе задържан за убийството на приятеля си Христо Кабаиванов в село Мандра, ще остане в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“, реши днес Окръжен съд-Хасково.

Защитникът на обвиняемия – адвокат Атанас Янчев, представи пред съда документи, че Илия страда от диабет. Юристът заяви, че клиентът му трябва да бъде оставен под домашен арест, за да може да се лекува. Освен това според него няма категорични доказателства, че Илия умишлено е предизвикал смъртта на Христо. Той имал семейство, за което трябвало да се грижи.

Прокурорът по делото Георги Гешев обаче заяви, че на този етап са събрани достатъчно доказателства за напълно обосновано предположение, че Илия е извършил престъплението. Въпреки че съдебно-медицинската експертиза все още не е изготвена, е очевидно, че смъртта на Христо е насилствена, заяви държавният обвинител. Той поиска съдът да наложи на Илия Гинев най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

След съвещание съдия Стратимир Димитров обяви, че Гинев ще остане за постоянно в ареста. Магистратът счете, че няма основания заболяването на обвиняемия да бъде считано за несъвместимо с престоя с арестантски условия. Освен това съдът взе под внимание всички събрани до момента доказателства, които уличават Илия в извършване на престъпление - самопризнания, той е посочил и мястото, където е горен трупа на Христо, признал е, че опелът на жертвата е оставен в Пловдив.

Според разследващите на 16 октомври в дома си в село Мандра Илия е ударил с юмрук Христо, който се строполил на земята и се ударил. Според Илия – смъртоносно. После го откарал в гората, заровил го в дупка и върху него горил автомобилни гуми и храсти. След като се отървал от трупа, избягал в чужбина. Връщайки се в страната ни след около месец и половина, е издирен и арестуван.

Решението на хасковския съд подлежи на обжалване пред Пловдвивския апелативен в 3-дневен срок.

Анета Кутелова

Убитият Хрисо Кабаиванов
Мястото, където Христо е бил заровен

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ki
    killer
    1 0
    23:39, 19 дек 2014
    neznam za6to vse o6te di6a iliq???
Последни новини