От х:

Днес в x:

Война в училище заради натрапен директор

Снимка: Сакар нюз

Истински бунт се готви в харманлийското помощно училище „П.Р.Славейков“ срещу считания за натрапен директор Митко Димитров. Той трябва да бъде представен днес или най-късно утре пред персонала в школото. Педагозите обаче се готвят да изградят жива верига, за да не го допуснат до сградата, съобщи логопедът Дорка Колева. В протеста ще участват всички 53-ма от работещите в „Славейков“. И педагози, и помощен персонал са убедени, че политическото кадруване е назначило Димитров за заместник, вместо досегашния шеф Георги Бакалов. Макар на сайта на министерството на образованието да няма официална информация за победителите в конкурсите за директор на 4 държавни училища в Хасковско, сред което е и харманлийското помощно, представител на министерството днес бил в Хасково, за да връчи заповедта на Димитров. От РИО- Хасково така и не вдигнаха телефоните, за да потвърдят или отрекат тази информация. Вчера от регионалния инспекторат заявиха, че нямат никакви данни кои са спечелили конкурсите в димитровградското „Капитан Петко Войвода“, хасковските Авто и Механо и харманлийското помощно училище. Във всяко от цитираните школа има недоволства от резултатите, но в града на Белоногата са готови на истинско гражданско неподчинение срещу манипулирания според тях конкурс.

Той се проведе на 18-ти ноември тази година. Според настоящия директор на „П.Р. Славейков“ Георги Бакалов, той е получилият най-висок резултат - 141 точки. С активното лобиране на бившата червена №1 на Харманли и настояща №1 на БСП в областта Минка Стоянова, резултатът бил променен в последния момент и конкурентът му Митко Димитров се оказал със 142 точки. Стоянова категорично отрече това и препоръча на Бакалов да си говори с нея, вместо пред медиите.

Според непотвърдена информация обаче, на конкурса наистина е имало нередности. Новият резултат на Димитров бил подправен по очевиден начин с химикал, съобщиха източници, пожелали анонимност. Опитът ни да се свържем с Митко Димитров, който досега бе директор на училището в село Бисер, не даде резултат. Телефонът му бе изключен.

Г.Христов

Георги Бакалов хвърли тежки обвинения за политическо кадруване в образованието
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини