От х:

Днес в x:

Общината отказва да изпълни съдебно решение

Втора седмица Кремена Цонева отказва да се подчини на закона и да изпълни съдебно решение. И на никого не му пука

Вече втора седмица община Хасково отказва да спази закона и да изпълни влязло в сила съдебно решение. На 18 ноември хасковският административен съд задължи главния архитект на общината Кремена Цонева да регистрира и издаде акт 16 за новия офис на ЕСКОМ до Руската гимназия. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване – вижте го тук. В него е даден 7-дневен срок за изпълнение, който започва да тече от връчването му. По информация на Haskovo.net съдебният акт е връчен на 20 ноември. Днес, 4 декември, 14 дни по-късно, съдебното решение все още не е изпълнено.

Административният съд е уведомен писмено преди седмица. До днес от Темида ни вест, ни кост. От общината също.

До решението от 18 ноември се стигна след повече от година съдебна битка заради два мотивирани отказа на главния архитект за издаде акт за въвеждане в експлоатация. И двата отказа на Кремена Цонева бяха отменени от съда като незаконни. Магистратите разглеждат един по един аргументите на архитектката и ги отхвърлят. Затова съдът й нареди да издаде акт 16.

И какво от това?

Повече от година общината се лишава от сериозни приходи - от данъците за новата сграда. Повече от година няколко нови работни места остават незаети поради отказа на администрацията да си изпълни съвестно задълженията, както вече отказва да изпълни и влязъл в сила съдебен акт.

Това е положението, дами и господа.

Тодор Кръшков

Р.s. Час след публикуването на този материал в редакцията на Haskovo.net се обади шефката на Административния съд в Хасково Теодора Точкова, която протестира срещу написаното в материала, че съдът не прави нищо. Тя уточни, че на 2 декември на главния архитект Кремена Цонева е изпратено писмо, в което се изисква обяснение за неизпълнението на съдебното решение. По думите на съдебната шефка  Цонева има 14-дневен срок да даде обяснение, след което съдът може да й наложи наказание за това. Това било отделно съдебно производство, поради което ЕСКОМ не били уведомени за него.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини